En dan ga je de bonusmama ontmoeten #Sharon

En dan is het ineens zover … de datum is geprikt en ik ga de nieuwe relatie van mijn ex ontmoeten. Dit vind ik een belangrijke stap, voordat Marlie haar zal gaan ontmoeten.

Buiten het feit dat ik uiteraard een indruk wil krijgen van haar, vind ik het belangrijk om een opbouw van mijn eigen spanning niet van invloed te laten zijn op deze eerste kennismaking. Ik probeer mijn eigen emoties echt even uit te bannen.

Lees ook

Zoals jullie in een eerder blog hebben gelezen, probeer ik de komst van deze nieuwe vrouw als positief te zien. Nóg iemand die van Marlie gaat houden.

Maar als ik eerlijk ben, realiseer ik mij terdege dat een wervelwind aan emoties de kop op steekt. Alles van het irrationele gevoel van jaloezie, concurrentie, maar bovenal het proberen los te laten dat Marlie misschien gekwetst gaat worden. Dit laatste weegt ergens het zwaarste van allemaal.

Hoezeer ik mijn ex
ook zijn geluk gun en hoop dat hij de ware heeft gevonden, houd ik twijfel of deze relatie dan wel ‘duurzaam’ zal zijn. Duurzame relatie … zo’n mooie term uit het ouderschapsplan.

Voorop gesteld dat ik dat destijds ook dacht van de relatie tussen mij en mijn ex. Daaruit is het mooiste ooit ontstaan, maar niet met de basis die ik had gehoopt. Dus wie ben ik om dan te oordelen …

Ik heb bijna alles gelezen wat er te lezen valt op het gebied van introductie van een nieuwe liefde aan een kind. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin voorbij ging aan het feit, dat mijn meisje wel eens anders kan reageren dan wordt beoogd.

Het picture perfect gezinnetje wat wellicht verwacht wordt, kan wel eens omslaan in een jaloers meisje die de andere vrouw niet accepteert. Marlie kan haar zien als indringer die uit is op de toch al kostbare tijd met haar papa.

Dit los van het feit dat ze geen Nederlands spreekt en haar dus ook niet kan begrijpen. Er zijn veel haken en ogen, waarvoor ik de verantwoordelijkheid niet wil dragen. Ik kan haar niet beschermen tegen deze situatie en zal haar zo goed mogelijk proberen te begeleiden.

De verantwoordelijkheid leg ik bij mijn ex neer, hij besluit immers om deze stap nu al te zetten. Wordt vervolgd … ♡

Meer blogs van Sharon lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht