En dan tel je opeens af naar de geplande datum! #Giulia

Wanneer je zwanger bent leef je natuurlijk toe naar een uitgerekende datum en weet je dat je kind als het goed is ergens binnen de drie weken vóór en twee weken na die datum geboren wordt. Maar wat als je dan te horen krijgt dat een geplande keizersnee waarschijnlijk de beste keuze is voor jouw kind? Dan heb je opeens een geplande datum!

Hoewel, definitief is zo’n datum natuurlijk nog steeds niet. Wij kregen met 37 weken dé datum te horen, die twee weken later lag. In die twee weken kon er natuurlijk nog van alles gebeuren! Op het moment dat ik dit schrijf zit ons meisje nog in mijn buik, dus ik ben heel benieuwd of ze uiteindelijk op haar geplande datum is gekomen of stiekem toch iets eerder. We hebben nog precies één week te gaan!

Lees ook

Zelf denk ik dat ze blijft zitten tot de geplande datum, maar spannend blijft het wel. Zeker aangezien de gynaecologe ons tijdens onze laatste controle eindelijk meer kon vertellen over het tussenschot dat ik in mijn baarmoeder blijk te hebben. Dit verklaart de stuitligging van ons meisje, maar geeft tevens een verhoogde kans op vroeggeboorte. Op dat moment was ik al 37 weken zwanger, dus die kon ik volgens haar mooi in m’n zak steken!

Vanaf dat moment analyseerde ik echter wel elk steekje en krampje in mijn buik, maar nu ik ruim 38 weken zwanger ben zie ik het niet meer gebeuren. Eind deze week trouwt mijn beste vriendin en ben ik getuige. Een tijdje geleden had ik nog gedacht die bruiloft niet meer te halen, maar nu ben ik er van overtuigd dat ik met een hele bolle buik deel mag uitmaken van haar allermooiste dag!

Ondertussen tellen we braaf af naar dé datum. Niemand weet wanneer dat is, behalve natuurlijk het ziekenhuispersoneel. We proberen het angstvallig stil te houden naar vrienden en familie toe, al zal iedereen wel zo z’n vermoedens hebben. Keizersnedes worden bij ons in het ziekenhuis maar op één dag in de week gepland en wij hebben langer op onze datum moeten wachten omdat die dag in de voor ons meest geschikte week al volgepland was. We grappen erom dat het natuurlijk weer écht iets voor ons dametje is om ervoor te zorgen dat zij een unieke dag krijgt, want nu staan we gepland op een andere dag!

Het allermooiste is nog wel dat sinds wij weten dat we wellicht voor een geplande keizersnede zouden moeten kiezen, we één speciale datum voor ogen hadden: 18 juni. Wij hebben namelijk iets met het getal 18. We zijn bij elkaar sinds 18 augustus 2010, toen ik 18 jaar was en op huisnummer 18 woonde. 6 jaar later trouwden we, op 18 augustus. Een half jaar eerder, op 18 februari, gingen we in ondertrouw. Het zijn niet eens zo heel veel speciale momenten of toevalligheden, maar toch voelt de 18e voor ons altijd speciaal. Hoe mooi zou het zijn als ons dametje 6 dagen vóór de uitgerekende datum, op 18 juni, geboren zou worden?

We wisten op dat moment echter totaal niet hoe zo’n geplande keizersnede in z’n werk zou gaan. In welke zwangerschapsweek plannen ze die keizersnedes, doen ze die op vaste dagen en hebben we zelf iets te zeggen over de datum? Later leerden we dat keizersnedes in ons ziekenhuis alleen op woensdag gepland werden, dus helaas zou ‘onze datum’ daardoor geen optie meer zijn.

Raad eens?! Doordat de woensdag dus al volgepland was en ze ons blijkbaar ook niet een week eerder al kwijt konden of wilden, hebben ze na lang puzzelen besloten ons een dagje eerder te plannen. Op 18 juni! We schoten beiden in de lach toen we dit nieuws ontvingen en eenmaal de hoek om gaven we elkaar enthousiast een high five. Ons meisje had het voor elkaar gekregen!

Op dit moment weten we natuurlijk niet of ze daadwerkelijk op de 18e geboren zal worden, of dat ze zichzelf toch eerder zal aankondigen. Ik heb echter sterk het gevoel dat ze blijft zitten. Ze zal die speciale datum toch niet voor niets gepland hebben? 😉 Net zoals wij 3 jaar geleden dolgelukkig aftelden naar 18 augustus, tellen we nu dus vol liefde af naar 18 juni …

Meer blogs lezen van Giulia?

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Leave a comment (1)