Foodie Friday: linzen in kokossaus

Lekker genieten van gezond eten, alleen of met je mini me? In samenwerking met het Voedingscentrum hebben we diverse recepten opgesteld waar je gemakkelijk mee aan de slag kunt. Dit keer: in 20 minuten een lekker en snel gerecht op tafel. No stress!

Na een lange werkdag meteen uitpuffen zit er helaas voor ons moeders (to-be) vaak niet in. Na de avondspits in het verkeer komt de spitstijd thuis, er moeten maagjes gevuld worden (inclusief die van jezelf). De energie daarvoor is soms ver te zoeken, hoe fijn als je dan toch in een hele korte tijd een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Daarom hebben we dit keer een lekker en gezond gerecht dat je in 20 minuten op tafel kan zetten: linzen in kokossaus. Yehes, meer quality time dan cooking time.

Lees ook

Linzen in kokossaus it is. Linzen zijn licht verteerbare peulvruchten en naast heel gezond dus ook al snel geschikt voor kleine kinderen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Én ze bevatten vezels, veel vezels. Onderstaande recept is voor 2 volwassenen, eten je kids mee verdubbel dan de hoeveelheden. Wat je overhoudt kan in de koelkast voor lunch de volgende dag!

Linzen in kokossaus

Voor 2 volwassenen

Ingrediënten:

  • 250 gram rode linzen (ongekookte/droge)
  • 1 ui
  • ½ Spaanse peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

#1. Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
#2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
#3. Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
#4. Fruit de ui met de kerrie in de olie.
#5. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
#6. Schep de linzen er door.

Tip: Serveer bij dit gerecht gekookte of gestoomde broccoli voor smaak, kleur en om aan je groenteportie van 250 gram per dag te komen.

Wil je meer lezen over gezond eten tijdens je zwangerschap en voor je kind? Kijk dan op de site van het Voedingscentrum.

Lees hier alle andere Foodie Friday recepten.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht