Marjon Fransen MAMA to the max: ‘Een goede moeder, zorgt goed voor zichzelf’

Drie jaar geleden startte Marjon Fransen met haar social concept MAMA to the max. In het magazine WIJ zegt ze: ‘Ik wil een inspiratiebron zijn voor andere moeders. Ik had nooit voor ogen dat mijn idee zó groot zou worden.’ Lees hier haar gastblog die ze speciaal voor WIJ à la Mama schreef.

Jullie hebben het vast al voorbij zien komen op Instagram.
Ik werd zelfs al een aantal keer getipt door lieve volgers. Met heel veel trots sta ik samen met mijn lieve meisjes met een mooi artikel in WIJ Magazine. Ik geef daarmee een kijkje in mijn leven. Maar hoe zorg ik voor die goede balans als mama?

Me-time als mama
De fijnste momenten in het leven beleef ik voornamelijk met mijn gezin. Maar ik vind het ook belangrijk om voor mezelf ‘me-time’ te creëren. Zo ontstaat er een fijne balans tussen het moederschap en mijn lichaam. Dankzij die balans kan ik niet alleen het beste voor mijn gezin zorgen, maar ook voor mijzelf. Dat maakt je in mijn ogen een goede moeder.

Lees ook

Voor jezelf kiezen
Zo heb ik standaard elke woensdagochtend mijn kapper moment. Ik heb lang en dik haar, wat moeilijk is te stijlen. Dus waar ik eerst thuis altijd heel lang bezig was met de stijl- en krultang, geef ik het nu over aan de kapper. Ik geef op die manier dus wat uit handen en kan hier onwijs van genieten.

Op die woensdagochtend gaat Maxime naar school en Lilou naar de gastouder. Ik begin die dag altijd met sporten. Na het sporten ga ik thuis uitgebreid douchen en lekker mijn huid scrubben. Als dat gedaan is, doe ik een fijn make-upje op en ga ik naar de kapper. Daar krijg ik een uitgebreide hoofdmassage en dat is echt even een heerlijk momentje waarbij ik helemaal tot rust kom. Een uur lang wordt er aan me getut. Ik ga vervolgens herboren de deur uit en voel me helemaal fris!

Hoe zorg ik voor andere momentjes?
Wat ik geleerd heb van het moederschap en een goede balans vinden, is dat wanneer je voor jezelf kiest je daarmee echt niet je kinderen aan de kant schuift. Kinderen willen uiteindelijk ook een gelukkige moeder en dat kan je alleen zijn als je ook tijd voor jezelf vrij maakt.

Schroom dus niet om af een toe een oppas te vragen voor je kinderen, dat doe ik ook! Soms vraag ik op een zaterdag de oppas tussen 08:00 en 12:00 uur. Dan maak ik mezelf helemaal klaar en ga iets doen wat IK leuk vind. Ik ga bijvoorbeeld inspiratie op doen in de Intratuin, shoppen in de stad of in het winkelcentrum, of koffiedrinken met een vriendin.

Ontspannen to the max!
Hoe ik voor nog meer ontspanning zorg? In het voor- of najaar ga ik het liefst het bos in voor een wandeling met mijn hond Juulke.

Even helemaal het hoofd leeg! Ja, dat kun je natuurlijk samen doen, maar ik doe dat alleen. De geur van de bomen, de zonnestralen door de takken heen en wat is er verder te zien in zo’n bos? Je bent er dus bewuster van wat er om je heen gebeurt.

Daarnaast vind ik het ook heerlijk om een uitgebreid bad te nemen en dan neem ik de iPad mee. Momenteel kijk ik naar mijn favoriete series Soof! en Helemaal het einde. Om de week ga ik elke maandag naar een voetreflexologe. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar door middel van de energiebanen in mijn voeten kan ik volledig ontspannen.

Het is eigenlijk een stukje onderhoud van mijn lichaam en in een uur masseert ze een half uur mijn voeten en tenen en een half uur mijn nek, rug en schouders. Als ik ergens last van heb, bijvoorbeeld hoofdpijn of darmen, dan zorgt zij dat het weg is! Het is echt een fantastisch begin van de weekend en echt totaal genieten.

Gewoon doen!
Ik plan deze dagen uit eigenlijk nooit, behalve de woensdag, het komt gewoon heel spontaan in me op. In het begin voelde ik mij nog wel eens schuldig, maar nu kan ik er van genieten en merk ik dat niet alleen ik maar ook mijn gezin dit nodig heeft. Dit is die balans creëren voor jezelf.

Nu het warme weer eraan komt, wil ik ook gewoon eens even alleen zijn en dankzij lieve mensen om me heen, lukt dat dus ook. Het is dus echt een tip: huur een oppas niet alleen omdat je een besloten feestje hebt, maar omdat JIJ het nodig hebt. Omdat WIJ het nodig hebben om een goede mama te zijn.

Lees ook: ‘Alleen maar liefde voor mijn lijf ook met foodbaby’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht