Gender reveal – ga jij vertellen wat het wordt?

Gender reveal of geslachtsonthulling is echt een fenomeen van ‘nu’. Als ouder (in spe) beslis je niet alleen of je het geslacht van je baby wilt weten, maar ook of (en hoe!) je dit bekend wilt maken aan je omgeving. En nog belangrijker, sta je hier samen achter? Dit is hoe het bij mij ging …

Mijn man en ik speelden vanaf dag 1 al voor een ander team; ik wilde niet weten wat het geslacht van de baby was en hij wel. Later was ik team roze en hij team blauw, we bleven oneens. Onze compromis leek heel simpel; we lieten tijdens de echo het geslacht van de baby op een papiertje schrijven. Op die manier konden we ten alle tijde beslissen. We hebben de ‘geslachtsverhulling’ toen maar 10 minuten vol kunnen houden.

Lees ook

Eenmaal in de auto veranderde team blauw in team ‘ik-kijk-even-gauw’ en team roze in ‘dat-houd-je-nooit-voor-mij-geheim’. Niet veel later moest mijn man toch toegeven dat ik gelijk had (“ja ja nu weet ik het wel, jij had gelijk het is een meisje”). We spraken af dat we het voor onze familie en vrienden wél geheim zouden houden.

Het geheim houden ging minder goed dan gepland. Mijn man was natuurlijk eerst zo overtuigd dat hij een zoontje kreeg en die overtuiging was nu weg. Door zijn nieuwe houding was het geslacht van de baby eigenlijk al onthuld bij onze nieuwsgierige ouders.

Uiteindelijk besloten we het geslacht van de baby op onze trouwdag voor iedereen bekend te maken. Ik had daar een geniaal idee voor in gedachten – dacht ik. Ik ging zelf cupcakes maken met daarin een roze kleurstof. Helaas pakte de roze kleur niet goed en viel deze weg bij de kleur van de cake, waardoor onze families dachten dat ze een gewone cake voorgeschoteld kregen.

We hebben ze moeten uitleggen dat de cake van binnen roze had moeten zijn – en we dus een meisje verwachten. Domper! Onze familie reageerde daarna heel enthousiast en de cake was gelukkig erg lekker. Mochten we in de toekomst een tweede kindje verwachten, dan houden we het geslacht voor iedereen (inclusief onszelf) geheim!

Lees ook: ‘7x de meest grappige gender reveals’

Karmen

Karmen heeft een parttime baan en is sindskort fulltime moeder. Ondanks dat de zwangerschap sneller kwam dan verwacht, is ze inmiddels gewend aan de gezinsuitbreiding. Samen met haar man geniet ze nu van alle momenten die hun dochter meebrengt in hun nieuwe leven.

Leave a comment (1)