Geurtje, Wijn en Servet. Ja, deze babynamen zijn écht opvallend

Een van de leukste dingen toen ik zwanger was, vond ik het fantaseren over de naam van ons kind. Stiekem deed ik dit voor de zwangerschap al, ver daarvoor zelfs. Want zeg nou zelf, het is een vrij belangrijk aspect tijdens je voorbereidingen op het aanstaande ouderschap.

Tijdens de zoektocht naar de naam van onze dochter heb ik boeken, websites en zelfs films verslonden. Overal waar ik kwam en waar ik dacht de mogelijke babynaam te kunnen vinden, stond ik op scherp. Tijdens mijn zoektocht kwam ik de naam ‘Tulp’ tegen.

Lees ook

Nee, deze naam zou het voor ons niet worden. Maar het wakkerde wel mijn fascinatie voor opvallende babynamen aan. En opvallende babynamen, ja die kwam ik tegen. Meer dan opvallend zelfs, want deze namen zijn gewoon, eh … oordeel zelf maar.

#1. Geurtje – nee, baby’s ruiken niet altijd even lekker, maar om dan meteen je kind Geurtje als naam mee te geven is ook niet per se nodig toch?

#2. Wijn – mama’s, we snappen allemaal dat dit jullie lievelingsdrankje is, maar om je kind er dan naar te vernoemen …

#3. Goudberg – uhm, ze kosten toch juist heel veel geld?

#4. Zon – tja, dat kan natuurlijk ook. Niet vernoemen naar je lievelingsdrankje, maar naar je lievelingsster.

#5. Hoi – hoi Hoi, dat klinkt toch niet?

#6. Persie – oke papa’s, we weten allemaal dat je stiekem droomt van een kleine profvoetballer, maar om je kind te vernoemen naar de achternaam van je voetbalheld gaat een beetje ver he?

#7. Pup – nee, bij mensen noemen we het ‘baby’ en dan geef je ze een normale naam.

#8. Servet – een gekke naam, ja in het Nederlands gezien zeker. Echter, in het Turks betekent Servet ‘schat’ of ‘rijkdom’. Dat is eigenlijk heel mooi. Toch zullen veel Nederlanders dit niet weten. Een risicogevalletje dus. 😉

#9. Soda waarom zou je je kind willen vernoemen naar een ontsmettingsmiddel?

#10. Berlusconi   en een Rutte is er niet. Dat snap je toch niet?

Heb jij al een babynaam in gedachten? Tip: zet ‘m op een geboortekaartje en kijk of dit dé naam voor jullie is. Op WIJgeboortekaartjes.nl vind je een uniek aanbod en is het eerste proefkaartje gratis.

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)