Gezocht: tips voor mama me-time on a budget! #Sharon

Zoals jullie waarschijnlijk weten heb ik al eerder geschreven over de balans in tijd. Die balans is ver te zoeken wanneer je mama wordt. En tijd voor jou als mens naast het fenomeen moederschap voelt vaak onmogelijk. Ik zal eerlijk zijn … mijn eigen grenzen bewaken en tijd voor mezelf creëren is één van mijn grootste valkuilen in het moederschap. Daarmee schiet ik niet alleen mezelf tekort, maar indirect ook mijn dochter. Zij is het meest gebaat bij een gelukkige en evenwichtige moeder. En ik geloof ergens ook wel dat goed voorbeeld doet volgen. Ze mag best leren dat het oké is om je ruimte te nemen als mens.

Nu de wervelwind van uit elkaar gaan uiteindelijk een beetje meer richting een tropische storm gaat neem ik de stand van zaken op. Er zijn flinke pluspunten te ontdekken. Mijn meisje doet het uitzonderlijk goed en is haar blije, dansende en zingende zelf weer aan het worden. Daarnaast verschijnt er met enige regelmaat een stampvoetende, gooiende, meppende en boze tweejarige variant. (Aanvang terrible two’s?) Ze gaat erg goed op de opvang en geniet van het spelen met de kinderen. Per september gaat ze naar over naar de peuters.

Lees ook

De rust in huis is wedergekeerd en dat is goed voor iedereen. Ik sport weer een aantal keer per week en let beter op mijn gewicht. De eerste grote stappen zijn gezet om mijn zaak daadwerkelijk succesvol te laten zijn, een kantoor om in te werken en ik lees weer boeken. Al met al goede ontwikkelingen! Mijn hart is verre van geheeld, maar de ergste fase lijkt voorbij. Maar nu komt het …

ALLES in mijn leven is gepland. Ik volg een strak regime op mijn werk- en dus opvangdagen. De avond ervoor leg ik alles klaar om het vloeiender te laten verlopen. Dit werkt erg goed en ik merk dat Marlie die routine prettig vindt, omdat het te voorspellen is. Even de deur uit rennen in de avond om een pak melk te halen is er uiteraard niet bij. Mijn huis moet schoon zijn en vergt best wat energie met een klein kindje en een kat.

Is dit hoe mijn leven er voorlopig uit gaat zien? Ver van spontane uitspattingen? Het voelt alsof ik op een trein zit die voort dendert en waarop ik geen enkele controle heb. Herken je dit? Op mijn vrije dagen wil ik er echt zijn voor Marlie en leuke dingen doen. Ik moet haar alleen wel in acht nemen, omdat ze echt tot rust moet komen. Dus soms houdt dat in dat we thuis blijven en tekenen, knutselen en gewoon lekker samen spelen.

Maar hoe verzorg ik de innerlijke mama. Degene die herstellende is van de impact van de laatste periode? Budget is uiteraard een issue dus zomaar een oppas regelen is nu nog even geen optie. En ik heb er maar eentje!

Lieve alleenstaande moeders, hoe doen jullie dit? Ik zie de futloze en moegestreden mama-varianten lopen op straat en ergens is het een schrikbeeld. Me-time on a budget! Kunnen we samen wellicht tot een lijstje komen met tips voor alle mama’s? Ook degene die geen budget hebben voor een kapper, massage of uit eten met een vriendin?

Een eerste tip van mij … een douche nemen en dan een kopje suiker mengen met je douche gel. Een weldadige scrub voor je lijf! Ik sta net wat langer onder de douche en neem dan tijd om een maskertje te nemen en mijn nagels te doen.

En jullie? Kom maar op met alle tips! ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (4)