Grappig: mama Patricia deelt de onvervalste waarheid over zwanger zijn

Eerder deelde Patricia (mama van drie) een hilarische reactie op Instagram met ons over het opvoeden van haar peuter. Dit smaakte naar meer en dus neemt ze vandaag het leven van een zwangere vrouw onder de loep op basis van haar eigen ervaring. Wederom hilarisch, haarscherp en zo herkenbaar! Lees je mee? Komt ‘ie.

“Als meisje droomde ik er al van om zwanger te zijn, het leek me heerlijk om zo’n klein wezentje in je buik te voelen bewegen … WHAT WAS I THINKING. Het begint al met zwangere vrouwen in films. Ze zijn altijd zo’n vijf maanden zwanger, als je net op je mooist bent. Nooit 9 maanden en hijgend als een walrus met astma.

Lees ook

Ze vertellen er ook niet bij dat je in je broek pist als je moet niezen, of lachen, of hoesten om nog maar te zwijgen over de hormonen. Deze hormoonbom startte een wereldoorlog als manlief thuis kwam met paprika in plaats van gewone chips, huilde tranen met tuiten om de audities van Masterchef Australië en schreeuwde tegen de plant hoe hij het in zn hoofd haalde te gaan hangen terwijl ik ‘m drie weken daarvoor nog water had gegeven.

Vrúúger dacht ik ook dat nesteldrang iets positiefs was, want ja … hoe relaxt is het dat je ineens zin hebt om je huis schoon te maken … ehhh, weer fout. In plaats van m’n kast een keer uitruimen waar zelfs mijn Beverly Hills 90210 shirt nog in weg ligt te rotten, stond op het programma de magnetron uitdoen met een tandenborstel (wel die van John), de boeken in de boekenkast op alfabetische volgorde zetten en het soppen van alle draadjes en buisjes in de meterkast, want ja, stel dat de kraamvisite daar inkijkt.

En dan die zwangerschapsdementie. Ik kon bijna mijn eigen surpriseparty organiseren! Tijdens mijn zwangerschap werd ik zelfs gebeld door de Rabobank waarom ik in 1,5 maand tijd drie keer een nieuwe bankpas aangevraagd had? Gelukkig was het een vrouw die belde en was het antwoord “zwanger” genoeg.

Dusss … aan alle dames met klapperende eierstokken, bij deze: Die gelukkige zwangerschapsgloed waar iedereen het over heeft is gewoon een ontwenningsverschijnsel van geen alcohol meer mogen hebben terwijl je waggelend als een oversized eend opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgt als: “Wauwww wat ben je groot, weet je zeker dat het geen drieling is?” Daardoor krijg je sterk de behoefte om die desbetreffende persoon een high five te geven, in ‘t gezicht, met een stoel, en daarna op te eten.

Nu maar hopen dat de twinnies hun eerste woord niet ‘fuck’ is. Gelukkig is een cliché wel echt waar. Je krijgt er écht heel veel voor terug.”

Geschreven door Patricia, mama van peuter Mason (2) en tweeling Kate & Chloë (0).

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

 

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Leave a comment (1)