Groen van jaloezie: “Kan jouw baby dat nog niet?”

Eén van mijn favoriete dingen als moeder is het genieten van de ontwikkeling van mijn zoon. Iedere keer als hij weer iets doet wat hij voorheen niet deed, gloei ik van trots. Heerlijk vind ik dat. Ik vind het ook heerlijk om te zien dat meneer nu al een voorkeur heeft in de richting waarin hij zich wil ontwikkelen. En over het algemeen vind ik het ook leuk om te zien dat dit bij andere baby’tjes anders gaat dan bij de mijne. Andere voorkeur, of een ander tijdsspanne van ontwikkeling.

Over het algemeen, want als ik dan van een kindje hoor uit mijn omgeving die al omrolt met 3 maanden, heen en weer, en die dan al bewust van alles vastpakt en bekijkt, dan voel ik toch een klein beetje groen van binnen. Mijn baby doet dat niet, mijn baby is wel echt super vrolijk en tevreden, en kan ongetwijfeld andere dingen, maar die echte grote sprongen maakt hij nog niet. En dan voel ik mezelf toch een heel klein beetje jaloers op die andere mama.

Lees ook

Volslagen onzin natuurlijk! Maar hoe ga je daar mee om? Je wil jezelf namelijk helemaal niet jaloers voelen, ieder kind is anders en ontwikkelt zich dus op zijn eigen tempo en zijn eigen manier. En ik ben zeker heel blij voor haar, dat haar kindje zijn dagen slijt met omrollen, terwijl die van mij gewoon lekker ligt te kirren.

En ook ik begin lekker hormonaal aan mezelf te twijfelen, is er iets niet goed met mijn kind dat hij dat nog niet wil? Heb ik hem niet genoeg gestimuleerd of heb ik juist teveel met hem gedaan waardoor hij zo overprikkeld is dat hij niet goed ontwikkelt? Dikke onzin natuurlijk, maar het is en het blijft zó lastig om niet te vergelijken.

En vergelijken is iets wat wij, mama’s, volgens mij bijna allemaal wel doen. Je wil dat jouw kindje de mooiste en de beste is, en ik ben daar zeker geen uitzondering in. Mijn kind is overigens de mooiste, dat je het even weet. 😉

Wat zijn jullie tips om te zorgen dat je niet teveel vergelijkt en dat je dat groene monster lekker binnen houdt? Let me know!

Ps. Yes! Ik krijg net een filmpje van oma, mijn kind kan ook rollen!!

Lees ook: Deze 30 dingen kan alleen je beste mede-mama tegen je zeggen.

Marit Prins

Marit (31) is sinds 1 april 2017 mama van Ezra. Ze schrijft over haar belevenissen tijdens en na de zwangerschap, hoe je leven nooit meer hetzelfde zal zijn en hoe je daarmee om moet gaan. Ook als het allemaal een beetje anders loopt dan je jezelf hebt voorgesteld...

Reageer op dit bericht