Haat jij dit ook: Is hij woozy of lazy?

Ik ben zo’n Turkse moeder die alles groots maakt. Sorry hoor, daar kan ik simpelweg niets aan doen, het zit in mijn DNA. Alle Turkse moeders hebben er last van, oude of nieuwe generatie maakt helemaal niets uit.

Het probleem hoeft niet eens zo serieus te zijn, maar het uiten ervan gaat met donder en bliksem gepaard. ‘Haat’ is het woord dat regelmatig van de tong rolt. Shocking voor de gemiddelde Nederlander die dit woord liever bewaard voor ernstigere zaken. Maar Turkse genen hiero weet je wel?! Dus als De Man dan besluit een onhandige actie uit te voeren ….

Lees ook

Waarschuwing; deze blog is niet geschikt voor serieuze mensen die geen korreltjes zout innemen bij hun dagelijkse portie lach.

Weet je wat ik uit de bodem van mijn hart háát aan thuiskomen na een weekendje (of langer) weg?  De angstaanjagende hoeveelheid wasgoed, koffers die uitgepakt dienen te worden, kinderen die ondertussen honger krijgen, moe zijn, willen eten, spelen, slapen, toch niet slapen en dan tadaaaaa … De Man die moe is. Héél hééél moe!

‘Sorry lief, ik moet even liggen hoor, ik ben helemaal woozy’ aldus De Man… ‘Ach lieverd, natuurlijk’, vader van mijn kinderen, mijn rots in de branding, ‘ga maar even liggen’.  Ik heb dit kindergedoe elke dag, ik hoef niet te liggen. De woozy is allang uit mijn systeem.

De Man mag bij thuiskomst gelijk met de baby en dreumesen mee naar bed omdat hij bekaf is. Logisch. Want terwijl ik alle bagage en andere meuk bij elkaar aan het graaien was, had hij alleen zijn laptop ingepakt. Oja en een broodje gesmeerd omdat de fysieke belasting hem hongerig had gemaakt.

Dus ligt hij nu vanaf de zijlijn bij te komen met een drankje in de hand en mij advies te geven hoe het opruimen praktischer kan. Iets met stuurlui en een wal. Maareh, Turkse ontvlambaarheid weet je nog?! Zodra de woozy toeslaat bij De Man en hij zich ongegeneerd laat gaan, voel ik iets opborrelen in me. Pruttel, pruttel, borrel, burp … Nee, ik hoef niet naar de wc. Het is gewoon een portie ouderwetse woede en haat van deze tante. Aan de kant kindjes, er gaan koppen rollen! Jullie papa is na niks doen moe en mama moet NU even briesen en stoom afblazen.

Ook zo’n zin om je, na een domme actie van je rots, flink te laten gaan?! Sms dan NU #haataan naar 1234 en krijg er gratis chopsticks bij om je slachtoffer aan te rijgen. Succes verzekerd!

 

Melek Dogan

Melek is getrouwd met Wouter. Met hun dochter Kardelen van 3,5 en zoons Orman van 2,5 en Ender van een half jaar is het een drukke boel in huis. Melek is naast moeder óók docent Nederlands en heeft haar eigen huiskamerrestaurant en cateringbedrijf De Groene Smulpaap in Landsmeer. Als ze niet druk aan het moederen is binnen haar jonge gezin, moestuiniert ze graag in haar biologische tuin, blogt ze, heeft ze een klusproject met Manlief of een theatraal feestje met haar vriendinnen.

Leave a comment (5)