Heb jij een favoriet kind? Volgens dít onderzoek wel

Een nieuw onderzoek toont aan dat ouders van meerdere kinderen hoogstwaarschijnlijk een voorkeur hebben voor één kind. Natuurlijk WIL je heel graag evenveel van beide kinderen houden en geen voorkeur hebben. Je houdt toch immers van allebei evenveel? Dat blijkt een utopie te zijn, want de studie, uitgevoerd door de Journal of Consumer Psyhology heeft aangetoond dat ouders vaak wél een voorkeurskind hebben.

Doen ouders dat echt? Ik kan het me niet voorstellen, je hebt ze beide toch lief zoveel als je kan? Dat claimen de meeste ouders in elk geval ook. Maar okay, aan de andere kant zijn kinderen ook gewoon mensen met karakters waar je het niet per se evenveel mee kan vinden en het klinkt menselijk dat je voorkeur kan hebben voor iemand. Uit het onderzoek blijkt ook dat ouders het kind van hetzelfde geslacht het meest voortrekken. Dus moeders hebben vaak dochters als “favoriet” en vaders hun zonen.

Lees ook

Hoe uit zich dat dan? Nou, onder andere uit het feit dat vrouwen meer geld uitgeven aan hun dochters en mannen meer aan hun zonen. In het onderzoek wordt ook gevraagd over welke kinderen ze bepaalde spullen zouden toewijzen (bijvoorbeeld in de vorm van geld of aandelen), wat bleek? Moeders kozen vaker hun dochter en mannen kozen vaker hun zoon.

Het onderzoek zegt dus niets of ouders een favoriet hebben per se, maar suggereert wel dat vrouwen eerder hun dochter voortrekken en mannen meer hun zoon. Hoe is dat bij jullie thuis?

Bron: Red Tricycle.

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)