‘Help, ik ben een kinderliedjes neuriënde moeder geworden!’ #Evelinn

Het doel van kinderspeelgoed is dat kinderen op een leuke manier er iets van leren. Het kan ze zelfs helpen bij het leren praten en tellen. Mijn dochter Mylène (2) kletst me de oren van me hoofd, op vijf woordjes na ontbreken de échte woorden nog. Daarom zijn we in de weer gegaan met speelgoed dat haar daarmee kan helpen.

Voor haar verjaardag kreeg ze een leuke trein waarmee ze woorden kan leren met behulp van leuke liedjes. Ze vindt dat ding geweldig. We zitten samen op de grond en spelen er vaak mee. Ik zing vrolijk de zinnetjes na en herhaal de woorden in de hoop dat ze er iets van oppikt. Veel succes heb ik nog niet, maar haar dansmoves worden met de dag beter.

Lees ook

Al het geluidmakende speelgoed heeft (gelukkig!) een uitknop waar ik dan ook met regelmaat dankbaar gebruik van maak. Het is heel leuk en handig dat speelgoed, maar als ik de hoofdpijn weer voel opkomen en ik dat liedje weer tien keer gehoord heb, voel ik toch de neiging om het naar buiten te gooien.

Een andere manier die we sinds kort toepassen is haar af en toe een half uurtje televisie laten kijken. Iets wat voor haar leuk en leerzaam is, maar ook mama (niet geheel pedagogisch verantwoord) even vrije handen geeft.

Toen ik van de week cursus gaf en in de pauze thee voor iedereen aan het zetten was, kwam een cursist me vragen wat voor liedje ze me regelmatig hoorde neuriën. Ik, niet helemaal bewust van wat ik nou eigenlijk neuriede, besefte ineens dat ik best hard de begintune van de favoriete tv-serie van mijn dochter neuriede. Ik schaamde me kapot. Tegen de cursist zei ik maar dat het gewoon wat freestyle was en het niks bekends was, terwijl ik snel verder ging met het maken van de thee.

Op dat moment beloofde ik mezelf plechtig dit niet meer te neuriën en ging ik in mijn hoofd op zoek naar een ander leuk liedje. Maar het hek was van de dam, want nog geen twee uur later betrapte ik mezelf er op dat ik gewoon de tekst aan het zingen was en het elke keer weer opnieuw deed. Dat was een moment waarop ik me besefte dat ook dit één van de clichés van moederschap is die waar blijkt te zijn.  Ik kan me er beter bij neerleggen, ik ben nu dus een kinderliedjes neuriënde moeder geworden. Wie had dacht gedacht! 😉

Welke liedjes zing jij stiekem mee?

Lees ook van Evelinn: ‘Kou? Doe mij maar een warm land!

Lees meer blogs van Evelinn

 

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht