Help, mijn peuter is een driftkikker geworden! Hoe ga jij hiermee om? #Evelinn

Kan iemand mij alsjeblieft vertellen waar mijn lieve gezellige peuter gebleven is? Ze was altijd zo gezellig en als we weg gingen om wat leuks te doen hadden we altijd dolle pret. We beleefden de leukste momenten en hadden altijd lol. Ze is nu 2 jaar oud, maar het voelt momenteel als een eeuwigheid geleden dat ik een hele dag een blije peuter om mij heen had.

Momenteel is ze alleen maar boos en gefrustreerd. Ze wordt boos om de gekste dingen en voldoet aan alle kwaliteiten om aan keurmerk driftkikker te voldoen. Mocht het luchtalarm het ooit ook begeven in Nederland? Dan is Mylène een goede tweede keuze, want de decibellen die ze produceert als ze haar zin niet krijgt zijn oorverdovend.

Lees ook

Zo gaan we regelmatig naar de kinderboerderij, iets wat ze echt heel leuk vindt normaal gesproken. Nu gaat het al mis als ze de auto in moet. Krijsen, krabben en slaan. Momenteel is het niet meer dan normaal om haar in het autostoeltje te krijgen. Het gekke is dat op het moment dat ze het stoeltje weer uit mag het zelfde drama zich weer voltrekt, omdat ze eruit moet.

“We gaan wat leuks doen Mylène”, speel ik haar lief toe. Echter, hoe ik ook klets en haar probeer uit te leggen, ze kalmeert pas weer als ze met beide voeten buiten de auto op de grond staat. Dan moet de jas nog aan, nog zo’n mishandeling volgens Mylène, want waarom moet je een jas aan met drie graden?!

Eenmaal binnen gaat het wel tot er iets gebeurt wat niet mag, zoals springen in een gat van een meter diep waar een hek omheen staat waar mevrouw haar weg er wel langs vindt. Terug naar huis is precies het zelfde riedeltje vol drama en ellende. We komen dan ook allemaal totaal gesloopt thuis in plaats van dat het een leuke middag was.

Ik weet heus wel dat het een fase is, maar als er nog iemand bij me komt om mij erop te wijzen dat het een fase is, dan sluit ik je drie dagen met mijn driftkikker op. Wedden dat je je opgegeven moment, net als ik soms stiekem doe, even op de wc terugtrekt om de herrie van de tierende peuterdraak te ontlopen. Mijn partner mag het dan een keer oplossen, want pfoe soms weet ik het even niet meer.

Heb jij ook zo’n driftkikker gehad? Hoe ging je daarmee om?

Lees ook van Evelinn: Kan ze nog bij ons op de kamer slapen?

Meer blogs lezen van Evelinn?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (12)