Help, mijn peuter is jaloers op de baby!

Het is altijd maar afwachten hoe oudere kinderen reageren op de komst van een nieuwe baby. De jongens waren tot nu toe heel lief en zorgzaam naar Sean toe. Nu na vier maanden is de nieuwigheid er toch wel af en komt er wat jaloezie naar boven. Vooral bij Finn, die duidelijk zijn plaats als ‘baby van het gezin’ heeft moeten afstaan en nu ook doorheeft dat hij die positie niet meer terugkrijgt. Het resultaat: mijn peuter is jaloers op de baby.

Hoe nieuwsgierig en onder de indruk Finn eerst was, nu lijkt hij vooral heel benieuwd wat er gebeurt wanneer hij Sean aan zijn hand of voet trekt of hem een duwtje geeft of speelgoed op zijn gezichtje legt. Het liefste wanneer mama of papa met de baby bezig zijn natuurlijk, want niets is zo interessant als negatieve aandacht vragen.

Lees ook

Inmiddels ben ik het kliergedrag spuugzat en heb ik er bijna een dagtaak aan om hem bij de baby weg te houden. Tussen de borstvoedingen door probeer ik me al zoveel mogelijk met Finn bezig te houden, maar de aandacht die hij krijgt lijkt nooit genoeg te zijn.

Ook vraagt hij regelmatig of ik wil doen alsof hij de baby is. Dan moet ik hem even in mijn armen wiegen, zogenaamd melk geven en in het ledikantje leggen. Hem betrekken bij de zorg voor Sean hebben we ook al geprobeerd, maar het gaat allemaal veel te lomp, al vindt hij het fantastisch om te mogen helpen.

Na flink zoeken op zolder heb ik mijn dertig jaar oude babypop gevonden en deze aan Finn gegeven en tot mijn grote verrassing is hij er dol op!

De ‘baby’ met het schuin afgeknipte piekhaar moet nu naast hem in bed slapen, hij verschoont de luier wanneer ik Sean verschoon en hij doet de pop zelfs zogenaamd bij hemzelf aan de borst!

“Buuurrp, boertje” lacht hij daarna hardop en tilt de pop bij de nek op om hem in zijn speelgoedauto te gooien. En Sean, die kan lekker ongestoord bij mij op schoot zitten zonder zich elke keer kapot te schrikken door zijn grote broer. 😉

Lees ook: Mama’s wapen, waardoor je kinderen ineens gaan opruimen #Annette

Lees meer blogs van Annette

Annette van den Berg

Annette (33) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (5) en Finn Frederick (2), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)