Help, wat stop ik in mijn vluchttas?! #Giulia

Nu de babykamer zo goed als af is en alle spulletjes gewassen en gestreken in de kast liggen, wordt het tijd voor het laatste grote project: de vluchttas. Help, wat moet ik daar nu allemaal in stoppen? Kleertjes voor een mensje dat ik nog nooit heb ontmoet? Spullen voor mezelf terwijl ik iets ga doen dat ik nog nooit eerder heb gedaan? Voor hoeveel dagen moet ik inpakken?

In mijn mailbox ontving ik de afgelopen weken al regelmatig lijstjes voor het inpakken van de vluchttas. Ik sla ze allemaal op, want elk lijstje zegt wel weer iets anders. Op de website van de kraamzorg vind ik een lijst, van vriendinnen krijg ik tips en zelfs op YouTube kom ik zo nu en dan een paar handigheidjes tegen. Inmiddels zwerven er dus een stuk of drie uitgeprinte lijsten op mijn bureau, zitten er vast nog een paar verstopt tussen al mijn babymails en heb ik ook een lijstje in mijn telefoon staan.

Lees ook

Maar hoe lastig is het om een tas in te pakken voor zoiets unieks? Ja, ik weet wel wat er ongeveer in die tas moet zitten. De belangrijkste spullen kan ik zo afvinken. Ik heb echter geen idee wat ik verder kan verwachten! Wat wil ik aandoen tijdens de bevalling?

Ik heb helemaal geen wijd shirt of hemd dat geschikt is. Dan koop ik er maar eentje, voor niet meer dan een paar euro. Hoewel ik ook regelmatig lees of hoor dat vrouwen liever niets aan hun lijf hebben tijdens het bevallen en ik me daar best iets bij voor kan stellen. Normaal gesproken ben ik vrij preuts, maar ik heb zo’n vermoeden dat ik in ‘the heat of the moment’ misschien ook wel helemaal niets op of aan me moet hebben!

Dan kleertjes voor onze kleine dame. Hoe groot of klein zal ze zijn? We weten inmiddels wel dat ze een klein hoofdje heeft, maar haar buikje groeit tot nu toe perfect en haar beentjes zijn zelfs iets langer dan gemiddeld. Welk maatje zal haar straks dan passen? Ik besluit zowel maat 50 als maat 56 mee te nemen. Van elk twee setjes dan maar, voor het geval we iets langer moeten blijven.

Lange mouwen of korte mouwen, is de volgende vraag. Natuurlijk weet ik dat pasgeboren baby’s moeite hebben zichzelf op temperatuur te houden. Toch vind ik het in mijn hoofd moeilijk te rijmen een kind in te pakken in een romper met lange mouwen én een shirtje met lange mouwen, terwijl het buiten tegen die tijd wellicht tropisch warm is.

Er verdwijnen voor de zekerheid dus ook twee rompertjes met korte mouwen in de tas. Maar natuurlijk ook een warm jasje, voor over al die lagen kleertjes, als het toch niet zo warm is als we nu verwachten. En een dekentje, want ze mag natuurlijk geen kou lijden …

Alles in hersluitbare zakjes mét een stickertje erop, zodat papa straks alleen maar het juiste setje uit de tas hoeft te vissen. Hoewel ik natuurlijk niet voor elk setje aparte sokjes en een apart mutsje mee hoef te nemen, dus die moet hij misschien wel weer combineren.

Help, ik ben degene die altijd alles onder controle houd! Nu heb ik al moeite om die vluchttas in te pakken, omdat ik geen idee heb van wat ik precies kan verwachten. En dan moet ik ook nog eens de controle aan hem overlaten, omdat ik het zeer waarschijnlijk te druk heb met puffen en pijn lijden.

Hoewel ik er het volste vertrouwen in heb dat hij de allerbeste papa van de wereld wordt, denk ik dat we binnenkort toch maar even een lesje ‘Wat zit er allemaal in de vluchttas van mijn vrouw?’ moeten gaan inplannen! Meer voor mijn eigen gemoedsrust dan die van hem 😉

Lees meer blogs van Giulia

Lees ook: ‘24 dingen die jullie niet wisten voor je aan je zwangerschap begon’

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Reageer op dit bericht