Hersenspinsels van een mama in scheiding #Sharon

En toen was ineens alles anders. Van respect en de liefde bleek als uit het niets geen spoor meer. Mannen zetten over het algemeen eenmaal sneller een stap richting iets nieuws. Maar zo snel? Waar ik mezelf nog knijp of het echt is gebeurd, gaat hij verder. Wanneer is het überhaupt acceptabel om weer rond te kijken na een relatiebreuk? Want hoe volwassen ik ook wil omgaan met de situatie en hoezeer ik ook ‘the bigger person’ uit hang ben ik gekwetst. Enorm gekwetst zelfs. Hoezo swipe je al naar links en rechts terwijl we pas zo kort uit elkaar zijn?

Na wat juridisch advies ingewonnen te hebben bleek er een hoop veranderd ten aanzien van de adviezen vanuit de straat advocatuur. Herkenbaar dat je overstelpt wordt met “goedbedoelde” adviezen? Ineens blijken veel mensen juridisch onderlegd en zeggen het beste met je voor te hebben. De steun die je hoopte te krijgen is er niet vanuit de mensen waarvan je het verwacht. Daarentegen staan er mensen op uit onverwachte hoek die zorgen voor wat lichtpunten in deze chaotische tijd.

Lees ook

Ondanks dat het bij mij en mijn ex redelijk goed zit kwam zelfs het ontnemen van ouderlijk gezag ter sprake. Tegenwoordig is het voor de wet zo dat je alleen uit het ouderlijk gezag kan worden op hele ernstige feiten. En daarmee doel ik dan op extreem hard drugs gebruik of zeden misdrijven.

Een ouderschapsplan is al juridisch bindend, wanneer je deze zelf opstelt en beiden tekent, maar toch heeft advocatenpapier wel degelijk toegevoegde waarde. Wanneer je er samen niet uitkomt volgt al snel de juridische molen en heb je naast veel emoties ook veel kosten. Ik heb het een en ander op papier gezet en hoop maar dat het voldoende is. Dat we er samen uit gaan komen ten gunste van mijn grootste liefde Marlie.

Mijn hoofd tolt en bij tijd en wijlen huilt mijn hart over de vragen die Marlie zal gaan stellen. Ik heb al een aantal autoriteiten op het gebied van kinderpsychologie aangeschreven over hoe ik Marlie het beste kan begeleiden. Ik heb mezelf door een aantal schrijnende online verhalen geworsteld en bekijk ook de meer holistische manier van begeleiden. Haar welzijn gaat voor alles!

De wil om de uitzondering op de ruziënde regel te zijn is er nog steeds. Maar ik heb wel de eerste steek van het gebrek aan respect gevoeld. Een steek die mijn hart met ijzige kou omsloeg en ineens realiseerde ik mij hoe flinterdun die lijn tussen liefde en haat is. Voor nu doe ik een beroep op wijsheid … ♡

Lees ook van Sharon: ‘Moegestreden en hartverscheurend: we zijn uit elkaar’

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht