Het College voor de Rechten van de Mens start meldpunt tegen zwangerschapsdiscriminatie

Jazeker. Velen willen er niet over schrijven en ik beperk mij ook door alleen aan te geven dat ik dat persoonlijk heb meegemaakt, bij beide zwangerschappen. Waar gaat dit artikel dan over? Over het meldpunt dat helaas nodig blijkt te zijn in Nederland.

Van alle vrouwen op de arbeidsmarkt die in 2016 een kind heeft gekregen heeft 43% te maken gehad met een vorm van zwangerschapsdiscriminatie. Als je meerlingzwangerschappen meetelt, komt dit volgens Het College voor de Rechten van de Mens neer op zo’n 65.000 meldingen per jaar, zo’n 178 per dag! In 2012 kwam het aantal meldingen op ongeveer hetzelfde niveau uit. Helaas neemt deze vorm van discriminatie dus niet af.

Het College opent vanaf 22 mei een meldpunt om dit de monitoren. In eerste instantie wordt het meldpunt geopend om zicht te krijgen op de omvang, maar ook op hoe dit consequenties heeft op het leven van de jonge moeders.

En als het niet durft, omdat je bang bent voor de gevolgen (waar bijna iedere moeder mee zit, ook ik). Geen probleem, de melding kun je ook anoniem maken. Zo zorgen we er samen uiteindelijk voor dat het aantal wordt teruggedrongen. Ik heb mijn melding al gemaakt.

Ivette

Ivette (28) woont samen met partner Niels (38) en heeft 2 kinderen, Elsha (2) en Fynn (1). Ze werkt 2 dagen op een klantenservice, daarnaast werkt ze als redactiemederwerker bij een muziekwebsite. Ook kun je haar vinden op haar eigen mama- en lifestyleblog (www.ivetteslife.nl) en via Instagram op @ivetteslife. Ze houdt van lekker eten, spelen met de kinderen, en te veel om hier op te noemen.

Reageer op dit bericht