Het eerst woordje van je kind is ‘YouTube’ en 9 andere tekenen dat je kind mediaverslaafd is

TV, tablet en smartphone … Onze kids groeien er allemaal mee op. Op zich niet zo erg, maar wat is het soms lastig om daar goed regels omheen te bouwen. Zeker omdat we als ouders er allemaal een andere mening over hebben.

Over een paar dingen kunnen we het vast eens zijn en dat is wanneer je mini-me gedrag gaat vertonen wat verdomd veel lijkt op dat van een verslaafde. En dat herken je hier aan (met een knipoog natuurlijk):

Lees ook

#1. Een van de eerst woordjes van je kind is YouTube (echt, ik heb kleintjes van nog geen 1,5 jaar JoepTjoep horen zeggen).

#2. Je kind gaat makkelijker om met een tablet dan met duplo.

#3. En dus ook de ontgrendeling er sneller vanaf heeft dan jijzelf.

#4. Je de tablet en smartphone moet verstoppen omdat er anders een kleine hummel direct op af springt alsof het een lekker snoepje is.

#5. En diezelfde hummel in een mum van tijd ook nog eens weet waar de verstopplekken zijn, dus verstoppen heeft niet eens zin meer…

#6. Je kind alleen maar stil te krijgen is met een filmpje (wat soms best handig is als je moet koken, maar toch …)

#7. Je niet eens een foto meer kan maken van kind omdat je telefoon binnen een paar seconden gekaapt wordt.

#8. Je zelf de meeste rare liedjes kan meezingen (‘daddy finger, daddy finger where are you?’ wie o wie heeft dit rare liedje toch bedacht!).

#9. Het geheugen van je telefoon vol is, omdat het bomvol met kinderapps staat.

#10. Je YouTube en alle andere kinderapps van je telefoon delete omdat je er helemaal klaar mee bent! (en dat lucht best op …).

Lees ook: ‘Ouder pas op voor deze gevaarlijke YouTube-filmpjes (en zo ga je er mee om)’

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Leave a comment (1)