Het eigenzinnige peuterbrein #Evelinn

Het bijzondere aan peuters is en blijft hun bijzondere en eigenzinnige denkwijze. Zo vindt Mylène nog steeds dat haar giraffe-knuffel een paard is, maar is ondertussen de giraf in de dierentuin geen paard meer maar gewoon een giraf. Snap je het nog?

Mylène is nou eenmaal een meisje dat doet waar ze zelf zin in heeft en is luisteren naar haar moeder niet een van haar sterkste kwaliteiten, waardoor we met flinke regelmaat in de meest bijzondere situaties terecht komen waar we later nog hard om kunnen lachen. Zo wist ze ons afgelopen week ook weer eens compleet te verbazen met een uitspraak die we op zijn zachts gezegd niet hadden zien aankomen.

Lees ook

Ik moest voor controles naar het ziekenhuis en terwijl we daar in de wachtkamer zitten is Mylène zich in honderd bochten aan het wringen om uit de buggy te mogen. Zoals de meeste peuters houdt ze totaal niet van stil zitten en wachten. Dus terwijl ik en mijn vrouw haar ik bedwang proberen te houden met boekjes, speelgoed en als ons laatste meest pedagogische redmiddel een filmpje op de telefoon word ik eindelijk naar binnen geroepen. Om een normaal gesprek te kunnen voeren blijft mijn vrouw met Mylène achter in de wachtkamer. Even rust denk ik stiekem al zuchtend van een lang gevecht met mijn dochter.

Gelukkig was alles goed en de arts loopt mee naar mijn vrouw en Mylène om hun de hand te schudden. Hij hurkt voor Mylène en zegt haar gedag waarop Mylène begint te roepen: Papa, papa. We kijken elkaar geschrokken aan en de arts gaan meteen staan en roept: Ik ben niet haar vader hoor! en stuift met een rood hoofd terug zijn spreekkamer in.

Verbaasd en lachend lopen we richting de uitgang terwijl Mylène besloten heeft elke man die ze ziet papa te noemen. We lachen er thuis nog eens om. Hier heeft Mylène bedacht om ook mijn vrouw, maar papa te noemen. Je vraagt je toch af wat er soms omgaat in zo’n kinderhoofdje.

Heeft jouw kind wel eens een uitspraak gedaan waarvoor je je schaamde?

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (1)