Het geluk van een regenboogbaby

Zoals de meeste mensen wel voor ogen hebben, als je alles op een rijtje hebt: een baan, een huis en in ons geval getrouwd, dan hoort daar natuurlijk de kers op de taart bij. Vlak voor onze bruiloft in 2011 heb ik pil weggegooid. Dan begin je aan het grote avontuur. In het begin is het nog leuk, klussen voor een baby.

Maar na bijna drie jaar zelf proberen, met hulp van verschillende testen om de eisprong te vinden en op het juiste moment te ‘klussen’, dachten we toch maar: eens kijken of het aan één van ons ligt. Afspraak gemaakt en paar dagen voor de afspraak een positieve test in handen. Een gezonde zoon van inmiddels vier jaar.

Lees ook

Na een jaartje begon het weer te kriebelen. Toen duurde het maar een kleine vier maanden. Helaas ging deze zwangerschap mis. Met 24,5 weken moesten we afscheid nemen van onze tweede zoon. Hij bleek een meervoudige hartafwijkingen. We hebben ons toen allebei laten onderzoeken in verband met eventuele genetische afwijkingen.

Maar onze tweede zoon, zoals wij dat zelf noemen, bleek een eenmalig bouwfoutje te hebben gehad. Gewoon vette pech geweest, maar als je eenmaal zo’n kind hebt gehad is de kans groter dat het nog een keer voor komt.

Na alle onderzoeken zijn we er toch weer voor te gaan. Je kinderwens of de wens voor een broertje of zusje is na zo’n verlies niet ineens weg. Ons heeft het geholpen in ons verdriet en rouwproces om het meteen nog eens te proberen. Na drie maanden waren we zwanger van onze regenboogbaby. Inmiddels een jongen van bijna twee.

Super trots ben ik op onze drie boys en ik zeg altijd: ik heb drie kinderen, eentje in mijn hart en twee in de kamer.

Geschreven door Sabine.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

 

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Reageer op dit bericht