Het spuugseizoen is begonnen #Annette

Lig ik net eindelijk lekker te slapen, word ik wakker van een hele zielige roep om “mama” uit de andere kamer. Meteen daarna hoor ik hoe het avondeten met een golf door de kamer wordt gelanceerd en op de grond uiteen spat. Meteen zit ik rechtop. Shit, het spuugseizoen is weer begonnen. Waar staan mijn emmers en schoonmaakspullen?!

Vroeger vond ik buikgriep niet zo’n issue. Tuurlijk, het was een ontzettend naar gevoel, maar het duurde vaak niet langer dan een dag of twee. Je kon heerlijk in bed blijven liggen, je hoefde niks te doen. Ik werd lekker vertroeteld door mijn moeder, maar nu ben ik die moeder.

Lees ook

Tussen de borstvoedingen door sta ik kots te schrapen van het behang, de vloerbedekking te schrobben en het beddengoed te wassen. Regelmatig moet ik terug naar dat kleine hoopje mens dat lijkbleek over de emmer gebogen hangt. Ik wrijf over zijn rug “Je doet het hartstikke goed, het moet er toch uit”, zeg ik tegen hem.

Zijn vader besluit om hem mee te nemen naar de woonkamer om samen op de bank te slapen, met rustgevende muziek, knusse kerstboomlichtjes aan en de emmer naast hem. Zo kan ik ondertussen de vloer dweilen, omdat hij natuurlijk met zijn sokjes door de brei heen is gelopen. Meteen alles zo goed mogelijk ontsmetten, want je weet dat als de één begint, er meestal snel meerdere volgen.

Het grote verschil tussen de buikgriep van ‘vroeger’ en de buikgriep van ‘nu’ is dat lekker relaxen er niet meer toe doet, zeker niet als het hele huis begint. Nu ben ik die moeder die tussen alle poetsbeurten door de kinderen mag vertroetelen (en heel hard bidden dat ikzelf ook niet begin).

Na een paar intense uurtjes kalmeert het huis een beetje en kruip ik uitgeput mijn bed weer in. Vol spanning in mijn buik, want de grote vraag is nu: wie wordt de volgende? ‘Not me, not me, not me. PLEASE!’

Hoe gaat het bij jouw thuis als er griep is?

Lees ook van Annette: ‘Pa en ma, bedankt!’

Meer blogs lezen van Annette?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (6) en Finn Frederick (3), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)