Het ultieme kado voor een uitrazende peuter #Evelinn

De verjaardag van Mylène komt eraan, ze wordt alweer twee jaar. Waar blijft de tijd! We krijgen nu steeds vaker de vraag wat ze voor haar verjaardag hebben wil. Nu geloof ik niet dat een kind van twee al echt iets wil voor haar verjaardag. Ze zijn met alles blij en dus gaat het vooral om wat de ouders graag voor hun kind willen. Wij zeggen standaard dat we niks met muziek willen om te voorkomen dat wij horendol worden van de schelle geluiden die zich eeuwig lijken te herhalen.

Als vervroegd verjaardagscadeau krijgt ons meisje de BeatBo Trein van Fisher-Price. De trein kan rijden, zingen én praten dus als mijn dochter de trein uitpakt kijken mijn vrouw en ik elkaar zuchtend aan. Mylène reageert meteen enthousiast dus we beginnen de trein uit de doos te halen. Terwijl wij vakkundig de doos aan het uitpakken zijn, rent Mylène vrolijk en gillend om ons heen. Mevrouw is enthousiast.

BeatBo Trein van Fisher-Price
BeatBo Trein van Fisher-Price

Eerst geven we haar de drie schattige poppetjes die erbij horen. Zo kan ze iets kalmeren, maar nee. Ze wil met de poppetjes én de trein spelen waar ondertussen al vrolijk liedjes uit klinken. Als we de trein op de grond zetten, drukt ze spontaan op de schoorsteen die oplicht en zo begint de trein te rijden. Na het wisselen van het speelniveau met een eenvoudige switch (je hebt er 3), komen we erachter dat de BeatBo Trein haar ook kan helpen met het alfabet en leren tellen. Dat vinden we erg fijn, aangezien ze nog geen aanstalten maakt tot praten en dit haar ontwikkeling stimuleert.

Normaal gesproken wordt ze boos van speelgoed dat muziek maakt, maar deze trein vindt ze echt leuk. Ze kan zich goed op uitleven, rent en danst er vrolijk achteraan. Mylène zou mijn dochter niet zijn als ze na een minuut of 10 beslist dat ze ook wel op de trein kan gaan staan. Ik schrik en ben bang dat ze het cadeau alweer binnen 10 minuten gesloopt heeft, maar niks is minder waar. Ze stapt van de trein af na een boze blik van haar moeder en de trein rijdt vrolijk verder alsof het nooit gebeurd is. Ook mama begint nu enthousiast te worden.

Als ze een uur met de trein gespeeld heeft en ze voor haar middagslaapje in bed ligt, betrap ik mezelf erop dat ik de liedjes aan het neuriën ben en mij daar niet eens aan irriteer. Die trein mag blijven inclusief batterijen die niet ineens miraculeus zijn verdwenen na de eerste speelsessie.

Kortom, een fijn speelobject voor een uitrazende peuter als je het mij vraagt. Met de beruchte twee-is-nee fase op komst wordt dat met deze door mijn dochter zo geliefde trein misschien toch wat makkelijker en relaxter voor mama. Mijn dochter kan zich lekker uitrazen én tegelijkertijd leert ze iets, terwijl mama dan even op de bank neerploft en haar eigen stoom afblaast boven haar kop koffie. Kind blij, mama blij. Een mooie win-win! 😉

In samenwerking met Mattel.

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht