Het zondagritueel

In mijn familie is het weekend erg belangrijk, en met name de zondag. De zondag betekende namelijk een uitgebreid ontbijt, de hele dag in je pyjama rondlopen, ’s middags lekkere hapjes op tafel en ’s avonds makkelijk (lees: ongezond) eten. Oftewel: zondag rustdag.

Toen ik ouder werd, liep ik de zondagen steeds vaker mis, omdat ik in het weekend moest werken. Toen ik uiteindelijk op mezelf ging wonen, begon ik deze zondagen te missen. Sinds de geboorte van onze dochter ben ik weer weekenden vrij en snak ik weer naar een zondagritueel.

Lees ook

Nu onze dochter iets ouder is en ook echt mee kan eten, ben ik langzaam een zondagsritueel aan het opbouwen. We blijven lekker lang op bed liggen om tv te kijken (met een schone luier en een fles melk). Daarna gaan we naar beneden en helpt mijn kleine meid met het afbakken van broodjes en/of croissants. Na het ontbijt maken we een overweging of het al tijd is voor een douche of dat we nog even een boekje gaan lezen (dit is overigens afhankelijk van luier-incidenten). Tegen de tijd dat onze dochter wakker wordt na haar middagslaapje, zijn we allemaal fris en fruitig en beginnen we aan het tweede deel van onze zondag.

Op zondag-rustdag blijf ik het liefste thuis, en als we al afspraken maken, plannen we deze later op de dag. Het laatste waar je zin in hebt na zo’n ochtend is last minute op weg naar een verjaardag (oeps, agendapunt over het hoofd gezien). We zorgen er wel altijd voor dat we op tijd thuis zijn, zodat we nog wat tijd over hebben om te genieten van onze vrije dag, voordat de werkweek weer begint.

Aan het einde van de zondag hebben we meerdere overwegingen gemaakt – en zijn we ervan afgehaakt, zijn we de hele dag samen geweest, hebben we makkelijk gegeten en heeft de televisie (in tegenstelling tot ons) geen rust gehad. Heerlijk zo’n dag, op naar de volgende!

Hoe ziet jouw zondagritueel eruit? Vertel!

Lees ook: ‘Ja, ik ben een thuisblijfmoeder’

Karmen

Karmen heeft een parttime baan en is sindskort fulltime moeder. Ondanks dat de zwangerschap sneller kwam dan verwacht, is ze inmiddels gewend aan de gezinsuitbreiding. Samen met haar man geniet ze nu van alle momenten die hun dochter meebrengt in hun nieuwe leven.

Reageer op dit bericht