Hilarisch: deze reactie van mama Patricia over het opvoeden van een peuter

Heb jij een peuterpuber of benieuwd wat je te wachten staat? Blijf even hangen. Op de redactie lagen we van de week in een deuk, want mama Patricia plaatste onder onze Instagram-post over peuters deze hilarische reactie over haar leven als peutermoeder. Let op: bevat humor. Dus zit je goed? Oké dan, hier komt ‘ie. 

Patricia schreef: “Hoe het is om een peuter op te voeden? Stel je voor: een trippende chimpansee die zestien koppen koffie op heeft en allergisch is voor slaap en groenten. Zo dus! Niemand die je dus van tevoren vertelt dat die kleine dictatortjes ‘s ochtends om 6 uur naast je bed ‘Pindakááás‘ in je oor staan te commanderen.

Lees ook

Ik raap mezelf en mijn wallen van de grond bij elkaar en loop het oorlogsgebied in. “Goedemorgen schat, lekkere banaan op je boterham?” Mijn peuter Mason: “Neeee?! Ik: “Je lust geen bananen? Oh sorry, ik heb me vergist in de peuter die gisteren twee hele bananen achter elkaar op at. Glaasje melk?” Peuter: “Ik doe het zelf! ik doe het zelf! – (ontploft) – waarom help je me niet?” Eigenlijk is het hebben van een peuter hetzelfde als samenwonen met een lopende, pratende middelvinger of een blender zonder deksel.. ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na het ontbijt kids inladen en naar buiten om ‘even’ snel de hond uit te laten. What the fuck was I thinking. Volgende keer neem ik lunch mee, en avondeten, en een tent! Gelukkig hebben we wel altijd goede gesprekken tijdens het wandelen. “Mamm … als ik een meisje ben, wil ik met de hond trouwen” Top. Mijn tweejarige zoon heeft gender-issues en valt op honden. Wil je niet met mama trouwen? “Jawel mama, ik hou heel veel van jou, tot de brug en terug!” We staan OP de brug, maar echt hartstikke bedankt schat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Thuis aangekomen heeft Mason me uitgenodigd voor een thee party wat 20 minuten en 27 koppen thee later meer als een gijzeling voelt dan een rollenspel, maar gelukkig komt John thuis om me te bevrijden. Aangezien de meiden op standje megafoon staan, neemt John het avondeten met Mason op zich en dat gaat dan ongeveer zo: “Geen toetje als je geen vijf hapjes kip pakt. Oke, geen toetje als je geen drie hapjes kip pakt, Oke, je krijgt twee toetjes als je aan de kip likt.” Eindelijk 19.00 uur bedtijd. Dikke doei maat!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wacht maar lieve schat, tot jij groot bent. Ik kom naar je huis, eet je koelkast leeg, gooi je huis overhoop, maak je wakker om 2 uur ‘s nachts om je te laten weten dat m’n sok is uitgevallen en dan ga ik weer. Dus lieve mensen, wees aardig voor iedereen! Je weet nooit of ze thuis een peuter hebben …”

Geschreven door Patricia, mama van peuter Mason (2) en tweeling Kate & Chloë (0).

Volg je ons al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (12)