Hoe deal je met een peuter die zijn poep ophoudt? #Sharon

Om maar met de deur in huis te vallen … shit is aan! Mijn meisje heeft ontdekt dat ze invloed kan uitoefenen op haar poep. Niet het meest smakelijke onderwerp in de ochtend, maar het hoort erbij. Dit fenomeen ontstond letterlijk van de ene op de andere dag en ik vind het zo sneu dat ze dit doet.

Ze zit lief te spelen of te knutselen en als uit het niets begint ze te jammeren dat ze ‘poepie’ moet doen. Haar lijfje verstijft en ze wil dat ik haar optil en rondjes met haar ga lopen door de huiskamer. In mijn armen voel ik hoe gespannen ze is en dit probeert tegen te houden.

Lees ook

Op een rustige toon vertel ik haar een verhaaltje over het loslaten van poep. Ik heb alle interpretaties geprobeerd, maar zonder succes. De kindervariant van biologie, een grappige variant tot een sprookje over een prinsesje, maar tevergeefs.

Ik heb nooit een geheim van de wc gemaakt en ze gaat ook mee naar de wc. Dit is al zo vanaf het moment dat haar interesse werd gewekt over wat mama toch op die gekke stoel doet. Ik ben spelenderwijs begonnen met zindelijkheid, maar moet toegeven dat het initiatief meer van Marlie komt dan van mij nu.

Het ‘afscheid‘ (leuke woordspeling …) nemen van alles wat in de wc verdwijnt, ritueel uitzwaaien en dan het te gave moment van mogen doortrekken doen we hier ook altijd al. Dus ook het moeite met loslaten, hebben wat van invloed kan zijn lijkt hiermee afgedekt.

Dan komt het medische stuk in beeld en ben ik in het wereld wijde web gedoken. Het schijnt blijkbaar heel veel voor te komen dat kinderen om wat voor reden dan ook poep ophouden. De fora’s staan er vol mee en tot mijn verbazing bestaat er zelfs een ‘poep poli’ in het ziekenhuis.

Weer zo’n ding wat onder het taboe behoort? Ik heb nog nooit iemand in mijn omgeving gehoord over dit fenomeen. Zijn zij deze dans dan ontsprongen? Of is er toch weer een misplaatste gêne?

Ik vind het mega kl*** dat mijn mini dit gedrag vertoont nu. Ik wil niets liever dan het van haar overnemen. Met name door mijn eigen ervaring gedurende mijn zwangerschap en post partum met darmproblemen. Ze eet voldoende vezels, groenten en fruit. Daarbij drinkt ze ruim voldoende water en beweegt ze ook afdoende …

Ik heb haar darmflora een boost gegeven met druppels levende bacteriën en probeer haar te begeleiden. Ik hoop dat het snel over zal gaan! Enneh, alle tips zijn welkom! ♡

Meer blogs van Sharon lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (13)