Hoe deal jij met die grijpgrage handjes in huis?

Mijn dochter, 7 maanden, heeft grijpgrage handjes en stopt alles in haar mond. Uit ervaring weet ik dat de fase “alles in je mond stoppen” voorlopig niet voorbij is.

Mijn vriend drukt mij steeds op het hart dat, zodra ze zich kan optrekken, van het speelgoed van haar oudere broer toch echt achter slot en grendel moet en andere alle kleine spulletjes in ons huis ook. Natuurlijk doen wij dat, ik was echt niet van plan met spoed naar de huisarts te rijden om een legosteentje uit haar neus of keel te laten verwijderen.

Lees ook

Toch hoor ik geregeld ouders die hun hele woonkamer hebben leeggehaald. Ik denk dat mijn vriend diep in zijn hart hetzelfde wil doen, maar ik weiger.

Call me old fashioned, maar uit ervaring weet ik dat kinderen dan echt wel weer iets anders vinden waar ze niet aan mogen zitten. Ik voel er weinig voor om al mijn spulletjes in dozen te stoppen en dan ’s avonds in een steriel huis te zitten.

Als ik even terug in de tijd ga dan gooide mijn zoontje inderdaad weleens alle boeken uit de boekenkast, smeet hij dvd’s op de grond, begon met aarde uit de plantenbak te spelen of verstopte spullen in onze schoenen (wijze les na uren zoeken). Nee, er stonden geen knikkerpotten of  hete koppen thee op tafel.

Tsja er ging weleens iets kapot, maar in principe ben je er toch ook bij? Bij een bezoek aan het toilet zette ik mijn zoontje in de box. Iets boven pakken, dan ging hij mee.

Bovendien, moeten ze niet leren dat ze niet overal aan mogen zitten en eigen speelgoed hebben? Dit natuurlijk alles zonder gevaar voor eigen leven, zodat ik zelf ook rustig kan zitten.

Hoe hebben jullie deze (vooral lange) fase aangepakt? Kom maar door met die tips!

Lees ook: ‘7x zo maak je het badritueel met je kids makkelijker én leuker’

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Reageer op dit bericht