Hoe heel je een gebroken moederhart? #Sharon

Hoe kom je over een relatie heen wanneer je elke dag geconfronteerd wordt met je ex? Ik heb wel eens eerder een gebroken hart gehad, maar wat een andere dimensie brengt het met zich mee wanneer je samen een kind hebt. Waar je voorheen vreselijk boos kon zijn en alle contact kon verbreken tot je je weke hart weer wat had kunnen lijmen, is alles anders nu. Elke dag herken ik mijn ex in haar. De trekjes, fysieke kenmerken en uiteraard vraagt ze met enige regelmaat naar haar papa.

Mijn ex is uit ons leven en alle herinneringen vertrokken en in een nieuw leven gestapt. Geen enkele herinnering in zijn nieuwe huis, geen vroege ochtenden, geen verzorging van een ziek kind noch de verantwoordelijkheid voor het liefste meisje ooit.

Lees ook

Ik heb het mooiste ooit uit een hele slechte ervaring mogen ontvangen. Mijn prachtige dochter Marlie. Een onderstreping van het feit dat er mooie dingen kunnen ontstaan uit hopeloze situaties. Heel eerlijk snap ik niet zo goed meer hoe ik zoveel diepgang in mijn leven ervaarde voor haar komst. Maar nu sta ik voor een pittige taak om weer gelukkig te worden.

Om de stukjes van mezelf die overal liggen weer bijeen te rapen en te verlijmen tot een beter geheel dan ooit tevoren. Dat ben ik Marlie verschuldigd vind ik maar mezelf des te meer. Maar hoe doe je dat? Ik heb de ijzige steek van jaloezie en haat meermalen ervaren, maar tekens besloten de betere mens te zijn.

Ik wil niet terug naar die relatie, ik wil die situatie niet meer en heb de verantwoordelijkheid die ik voor hem droeg ook teruggegeven aan hem. Ik voelde mij al lang niet meer tot hem aangetrokken en begin steeds meer leugens en onwaarheden te zien. Leve het olifanten geheugen! *zucht* Maar waarom dan toch nog die emoties? De vragen naar zijn leven met de wetenschap dat het mij kwetst? Waarom nog de zelfkastijding en het immense schuldgevoel naar onze dochter terwijl hij doodleuk verder is gegaan?

Hoe kom je los van een wensgedachte van een liefdevol gezin, de hoop om een stabiele basis voor je kindje te hebben maar bovenal liefdevolle ouders te zijn in een relatie? Hoezo projecteer je die wensgedachte met je hart terwijl je hoofd en ratio de meest verkeerde man dan idealiseert? Los van de heftigheid van alleenstaand ouderschap word ik gekweld door deze irreële gedachten.

Toch het Disney complex wellicht? Heb jij tips? Hoe heb jij het aangepakt? ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (2)