3x zo krijg jij je kind uit bed

Het is je eigen keuze hoe je je kinderen ’s ochtends wakker maakt en uit bed laat komen. Mijn dochter  (9) wil soms haar bed niet uitkomen. Ik heb veel geprobeerd, van een zachte tot een hardere aanpak. Uiteindelijk lijken er 3 manieren te zijn waarmee ik haar zonder teveel moeite ’s ochtends uit bed krijg. Heb jij dit probleem ook? Misschien helpt dit bij jou ook! 

#1. Wees strikt
Het is belangrijk om een normale, vaste tijd te hebben van naar bed gaan en uit bed komen. Ik heb mijn dochter een paar keer op zaterdag laten uitslapen tot 11 uur. Dat was niet zo slim, want zij kreeg het op maandagochtend alleen maar zwaarder. Ook kun je je kids beter niet te lang laten opblijven ’s avonds. Soms kun je ze een half uurtje later in bed stoppen, maar maak het niet langer en doe dit ook niet al te vaak.

#2. Verwen ze
Als je niet meer weet wat je tegen je kind moet zeggen om ze uit bed te krijgen, kun je ze verwennen met iets. Je kunt ze ’s ochtends een ontbijtje komen brengen op bed. Zo gaan ze rechtop zitten en worden ze meteen wakker. Bij mij helpt het als ik tegen haar zeg dat ze wat langer op de Ipad mag als ze snel aangekleed naar beneden komt. 😉

#3. Laat ze het zelf doen
Als ouders is het de taak om de verantwoordelijkheid over te dragen op je kind. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Mijn dochter is er trots op dat zij haar eigen wekker kan gebruiken. Licht is een van de beste oplossingen om wakker te worden. Zorg er dus voor dat de wekker van je kind een lampje heeft of zet de de gordijnen een stukje open. Dan worden ze vanzelf wakker.

Zo beginnen jij en je kind de dag al een stuk beter. 😉

(Bron: Good Housekeeping)

Lees ook: Van wiegje tot groot bed: 6x bedfases

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)