Hoe stop je het bijten tijdens het borstvoeding geven? #Annette

Heerlijk, borstvoeding geven. Op een enkele borstontsteking na verloopt het voeden uitstekend (tot nu toe ten minste). Sean is vier maanden oud en heeft een nieuwe hobby ontdekt: bijten op die tepel!

“Auw, Sean! Laat los!” Na een rustige drinkbeurt besluit meneer opeens zijn tandeloze kaakjes keihard op elkaar te drukken en roep ik het uit van een plotselinge, pijnlijke steek. Ik probeer hem in een reflex van mijn borst los te trekken, maar zijn kaken zitten zo sterk vastgeklemd als die van een Pitbull. Wat hij vast heeft, laat hij niet meer los.

Lees ook

Terwijl ik hem weg probeer te trekken zie ik mijn tepel als een uitgerekte Hubba Bubba kauwgomsliert steeds langer worden, tot het me eindelijk lukt om mijn pink in zijn mond te wroeten en hem los te wrikken.

Als er maar niks beschadigd is, denk ik wanneer ik naar dat zielig hangende tuutje kijk. Die heeft duidelijk een flinke opdonder gehad. Gelukkig blijkt er nog een enorme veerkracht in te zitten en kruipt het al snel weer terug naar zijn originele vorm.

Het blijft niet bij die ene keer. Steeds vaker bijt hij opeens venijnig hard zijn kaken op elkaar. Aan het begin van een drinkbeurt, tussendoor of pas aan het einde, het komt steeds weer als een verrassing voor me.

Hij zit sowieso in een bijtfase. Zijn handjes, mijn vingers, zijn knuffeltje … Alles wat maar een beetje in de buurt van zijn gezicht komt, brengt hij woest trappelend naar zijn mond toe en wrijft zijn kaken eroverheen. Het zal me niet verbazen als binnenkort een eerste tandje tevoorschijn komt.

Maar ondertussen zit ik wel met de vraag: hoe stop ik hem te bijten op mijn tepel tijdens het voeden?!

Kom maar op met die ervaringsverhalen en tips en trucs!

Lees ook van Annette: ‘Wanneer is je gezin compleet?’

Meer blogs lezen van Annette?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (4)