Hoe vind ik de juiste basisschool voor mijn kind? #Evelinn

Nu we verhuisd zijn en alle dozen langzaamaan zijn uitgepakt wordt het tijd voor andere zaken. Dingen die toch ook echt geregeld moeten worden, maar die ik al een tijdje uitstel. Dingen zoals een andere huisarts en apotheek vinden. Het is namelijk niet heel handig om 30 min (zonder eventuele file) te moeten rijden voor ieder wissewasje. Maar belangrijker: een basisschool voor Mylène. 

Ze is nog maar twee jaar oud. Ik heb me laten vertellen dat ouders hun ongeboren kind al hebben ingeschreven om verzekerd te zijn van een plekje.

Lees ook

Ontaarde moeder als ik ben, heb ik dit klusje tot nu toe voor mij uitgeschoven. Want hoe beslis je nou naar wat voor basisschool je kind gaat? Mijn vrouw en ik hebben vanuit huis een christelijke opvoeding gehad, maar gaan zelf niet naar de kerk en doen er thuis verder ook niets mee. Ik vind het op zich belangrijk dat ze iets weet over de bijbel en waar onze Nederlandse feestdagen vandaan komen.

Maar zou ze op haar plek zijn op een christelijke school met twee mama’s als ouders? Gaat het geen problemen opleveren? Ik wil het beste voor haar en wat zij nodig heeft. Alleen op dit moment heeft Mylène niets meer nodig dan een veilige speelomgeving en een groot veld om te rennen. Zoals je weet is onze dochter nogal energiek.

Dus waar baseer ik mijn keuze op als het om een basisschool gaat? We zijn hier nieuw komen wonen dus we kennen ook geen verhalen over de basisscholen uit de buurt. Er zijn genoeg scholen om uit te kiezen in de buurt dus daar zal het niet aan liggen. Maar waar let ik op?

Let ik op sfeer of juist op hoe veel speelruimte er is? Ga ik kijken naar de methode van lesgeven of juist naar wat Mylène nodig gaat hebben? Ik vind het maar lastig hoor om de juiste beslissing te maken, dit is iets wat je goed wilt doen. Je wilt toch niets liever dan dat je kind naar een school gaat waar ze zich veilig en op hun een plek voelen. Maar aangezien Mylène amper praat (laat staan je ongeboren kind als je die aanmeld) kan ze mij niet vertellen wat ze er van vindt, want rondjes rennen kan ze overal.

Waarom bestaat er niet gewoon een regel dat je pas in kan schrijven vanaf 3 jaar, zodat je eerst kan kijken wat je kind nodig heeft van een school? In plaats van dat wij als ouders kijken wat wij belangrijk vinden?

Hoe hebben jullie een geschikte basisschool gevonden? Waren jullie tevreden over je keuze of had je achteraf toch liever voor een andere school gekozen?

Meer blogs lezen van Evelinn?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (3)