Hooikoorts terwijl je zwanger bent? Veel sterkte toegewenst #Annette

Hoera, het lijkt wel lente! Dat zegt ten minste iedereen om me heen terwijl ze genieten van een terrasje in de zon. Ik daarentegen nies mezelf bijna een baarmoederverzakking en kijk met waterige ogen uit het potdichte raam naar buiten. Ja … hoera … pollen. O-VER-AL!

“Niet geschikt in combinatie met borstvoeding geven”, “Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Raadpleeg dan eerst een arts”. Elk hooikoortsmiddel dat ik uit de schappen pak, komt met dezelfde waarschuwing: niet gebruiken als je borstvoeding geeft of als je zwanger bent.

Lees ook

Op een beetje neusspray na blijft er weinig over om de symptomen te onderdrukken, met als gevolg dat ik met een fikse bijholteontsteking in bed belandt. De ontsteking drukt door naar mijn oren en mijn kaak en brengt de koorts op gang. Voor het eerst in zeven maanden overweeg ik om per direct te stoppen met het geven van borstvoeding. Wat een kwelling.

Gek genoeg behoor ik pas tot het snotterende groepje hooikoortspatiënten sinds ik voor het eerst moeder werd. Voor mijn eerste zwangerschap vierde ik de lente zoals elke normale zonaanbidder dat doet; met je armen en benen bloot in het zonnetje zitten. Puur genieten.

Het is nu het vierde jaar op rij dat ik hartstikke ziek wordt in die eerste mooie lenteweek en ik weet niet wat ik eraan kan doen! Behalve dan elke berkenboom in mijn buurt platbranden …

De enige zwangerschap/borstvoeding-vriendelijke tip die ik tot nu toe gevonden heb is stomen en rooibosthee drinken met honing erin. De keelpijn verzacht er iets door en ik weet even twee tellen weer hoe het is om vrij te ademen, maar verder doet het vrij weinig, dus heb jij de gouden tip tegen hooikoorts voor deze mama, deel deze dan a.u.b.

Ik wacht hier, met smart, met een zonnebril op en vaseline rondom mijn neusgaten gesmeerd.

Lees meer blogs van Annette

 

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (25)