I love my baby but, … Je hoeft het niet alleen te doen!

De voormalige Hills ster Whitney Port houdt al vanaf haar zwangerschap een rauwe en eerlijke vlogserie bij over haar transformatie naar moeder, een lastige en emotionele weg. In haar meest recente video stipt ze weer iets aan waar we allemaal van kunnen leren: je wil het allemaal zelf doen. Wij vullen aan: maar dat hóeft echt niet.

We schreven al eerder over haar (zeer herkenbare) video ‘Ik hou van mjin baby, maar ik haat mijn zwangerschap’. Noem het wat je wil, maar er zit een kern van waarheid in, zwanger zijn gaat nou eenmaal niet alleen maar over rozen.

Lees ook

Het moederschap zeker ook niet, al proberen er genoeg mensen online te doen alsof dat wel zo is. En zeker in het in onze Europese ogen toch wat ‘neppe’ Amerika is de eerlijkheid en transparantie van Whitney verfrissend. Nu moeten we het even hebben over haar laatste video, want in tegenstelling over het “klagen” (haar woorden) wil ze nu ook even de positieve kant belichten. Ze zwijmelt de hele video over alle bijzondere momenten met haar zoontje, maar benadrukt ook nog even waarom wij moeders soms een beetje obsessed zijn met onze kinderen:

“Ik snap dat moeders obsessief worden van zo’n alles consumerende liefde, want soms denk je dat niemand kan doen wat jij doet, wat wel een beetje waar is, maar dat is de reden dat we obsessief worden – dat gevoel dat we alles onder controle moeten hebben”

Zelf vind ik dit zó herkenbaar. We willen het allemaal zelf doen, we willen het allemaal perfect doen. En we voelen ons schuldig als we dat niet voor elkaar krijgen. Maar er bestaat geen perfect en het is oké om soms voor jezelf te kiezen en om hulp te vragen. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen, dat maakt je heus geen slechte moeder! Knoop dat in je oren mama!

Bekijk hier de hele video:

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht