De eerste keer: seks na je bevalling

Met 12 weken zwangerschap was ik voor het laatste actief in bed geweest. Met zware bekkeninstabiliteit en een risicovolle zwangerschap was het voor mij daarna geen optie meer om iets te doen. Nog wel geprobeerd, maar het leek alsof mijn bekken uit elkaar gescheurd werden. De pret was dus snel over. Na de bevalling is het wel het laatste waar je mee bezig bent. Met die dikke proppen kraamverband in je netbroekje voel je je ook meestal niet opper charmant. Tenminste ik niet. Echter komt er een moment dat je niet meer vloeit. Bij mij kwam dat moment al na 14 dagen.

17 dagen na de bevalling , de oudste sliep nog en de jongste hadden we net de fles gegeven. We waren nog even terug in bed gekropen en ik had aan mijn man aangegeven er wel weer aan toe te zijn. In eerste instantie dacht ik terug aan het moment van de scheurende bekken, maarja ik zou er toch ooit weer aan toe moeten zijn. En je kunt het maar gehad hebben. Zo gezegd zo gedaan. Mijn man was uiterst voorzichtig waarbij ik nog zei : “Die hechtingen springen echt niet zomaar los hoor”. Volgens mij viel die opmerking niet helemaal in goede aarde, want aan de gedachte alleen al trok hij wit weg.

Lees ook

Toen was het moment daar. Waar ik in de zwangerschap heel bang voor was geweest. Zou het ooit nog goed komen? Zou het ooit geen pijn meer doen? En het was… Teleurstellend. Op z’n zachtst gezegd. Ik voelde er werkelijk waar niets van. Oké, er was natuurlijk ook wel een hoofd van een kind doorheen geweest, maar serieus ik voelde niks. Mijn man vroeg heel lief: ” En?” Ik zei: “Ja, het deed geen pijn” De rest hield ik maar voor mezelf. Ik was voorbereid op pijn, maar hierop niet.

Na deze ervaring wimpelde ik mijn man regelmatig af als hij erover begon. Dat kun je alleen niet blijven volhouden. In mijn geval in ieder geval niet. Hij begon zich namelijk op een gegeven moment af te vragen of ik mij nog wel aangetrokken tot hem voelde. Dus met lood in mijn schoenen heb ik mezelf na 10 weken toch weer een keer laten overhalen. Ik was al weer helemaal voorbereid op een teleurstelling, maar het was in 1 woord goddelijk. Man wat had ik dit gemist.

Eindelijk was het oude gevoel weer volledig terug. En geloof me, mijn man hoefde hierna echt niet weer 8 weken te wachten. 😉

Heb jij een hilarische, extreme of intense eerste-keer-ervaring beleefd tijdens bijvoorbeeld je zwangerschap, met je baby, peuter of kind?  Stuur je verhaal (300 tot 500 woorden) naar redactie@wijalamama.nl en deel je verhaal (anoniem) met andere mama’s. We zijn razend benieuwd!

Lees ook de andere delen van ‘De eerste keer’

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (7)