Inspiratie nodig voor de babykamer? Dit is écht leuk! #Margot

Zwanger zijn is niet alleen geweldig, omdat je een kleintje verwacht, het is ook een goed excuus om de leukste babyspullen te shoppen voor de babykamer, of – in ons geval – de babycorner. Voor onze dochter wilde ik een gezellige plek creëren. Aangezien we tijdens de zwangerschap veel in het buitenland zijn geweest, hebben we de babycorner ingericht met herinneringen van de reizen die we hebben gemaakt.

In samenwerking met Done by Deer.

Nadat Jolie meer dan 41 weken gezellig in mijn buik had gezeten, wilde ik haar na de geboorte het liefst zo dicht mogelijk bij me houden. Dus in plaats van een aparte kamer voor haar in te richten heeft ze een eigen hoekje in onze slaapkamer met haar eigen knuffels en speelgoed.

Lees ook

Tijdens onze vakantie in het Finse Lapland kwam ik er precies op onze eerste huwelijksdag achter zwanger te zijn. Een beter cadeau kon ik me niet wensen! Bij het kopen van kerstcadeautjes voor onze familie ontdekte ik deze kleurrijke spullen. Het Scandinavische design sprak me vanwege de originele en speelse vormgeving direct aan. Niet wetende dat dit hippe merk (Done by Deer) ook in Nederland te koop is, heb ik direct zoveel mogelijk ingeslagen.

Boven Jolie’s wiegje hangt nu de muziekmobiel met de gestreepte diertjes te prijken. Terwijl het muziekje speelt valt ze samen met haar favoriete roze giraffe knuffel rustig in slaap. Bij de commode hebben we slingers opgehangen, want het is elke dag een feestje sinds dat ze er is. Gelukkig pasten de vrolijke stoffen opbergmanden ook nog in de koffer, want die zijn erg handig om haar speeltjes in op te ruimen.

Tijdens het tweede trimester zijn we met de camper door Nieuw Zeeland en Australië gereisd. Aangezien we nog niet wisten of ons kind een jongetje of meisje zou zijn, hebben we daar vooral neutrale kleertjes gekocht. Als aandenken aan de lange reis hebben we twee knuffels van de dieren waar deze landen bekend om zijn voor haar meegenomen: de kiwi en koala.

Als ik naar Jolie’s eigen hoekje kijk met de spullen die we tijdens de reis voor haar hebben verzameld, komen de mooie herinneringen die we hebben opgedaan direct boven. Én krijg ik zin om weer op reis te gaan!

Hoe heb jij de babykamer ingericht? Ik ben benieuwd!

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Reageer op dit bericht