Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en mama Lidewij snapt waarom #Getest

Mijn zoontje Ayden (bijna 1) is een beweeglijk en druk kind. Dus om speelgoed te vinden dat hem langer dan twee seconden interesseert is een uitdaging. Licht en geluid doen het goed, maar meneer is ook een sloper. Met oog op de feestdagen én zijn eerste verjaardag, ben ik een zoektocht gestart naar speelgoed dat ‘Ayden-proof’ is. Toen ik van Fisher-Price de Leerplezier Slimme Moves RockIt mocht testen, greep ik die kans met beide handen aan. Zullen mijn druktemaker en dit product een goede match zijn? Lees hieronder mijn ervaring!

Door Lidewij Timmermans in samenwerking met Fisher-Price

De Slimme Moves RockIt lijkt op het eerste gezicht te voldoen aan alle eisen die ik heb voor nieuw speelgoed. Het ziet er leuk en stevig uit, het maakt licht en geluid en is nog leerzaam ook. Bijkomend voordeel is dat de RockIt je kind aanspoort om te bewegen. Ayden heeft die aansporing niet zo nodig, maar iets dat met hem meebeweegt zou wel eens wat langer zijn aandacht vast kunnen houden. De RockIt is gemaakt voor kinderen tussen de 6 en 36 maanden oud. Hoewel Arya al drie is geworden, speelt ze ook graag samen met haar broertje.

Zodra ik het lieve blauwe wezentje met zijn vriendje Spark uit de doos haal staat Arya naast me te stuiteren. ‘Wat is dit mama? En dat mama? En dat?’ Ze wil direct alles uitproberen. Ondertussen is Ayden zwaar onder de indruk van het formaat van zijn nieuwe vriendje. Met grote ogen zit hij te kijken naar wat Arya allemaal aan het doen is. Voorzichtig raakt hij de bewegende oranje oren van de RockIt aan en langzaam maar zeker verandert de verbazing in plezier.

In de dagen die volgen hoor ik de vrolijke zinnetjes en liedjes van de RockIt regelmatig voorbijkomen. Arya gaat steeds beter de opdrachtjes van de RockIt opvolgen en rent regelmatig als vliegtuig door het huis. Ook hoor ik haar het alfabet oefenen en aandachtig naar Engelse woordjes luisteren. Ze wisselt zelf tussen de drie verschillende niveaus waarop je de Slimme Moves RockIt kunt instellen. ‘Niveau 1 is voor baby’s mama! Ik zet ‘m aan voor Ayden’, zegt ze een paar keer, terwijl zij zelf alles op niveau 2 en 3 doet.

Ayden en zijn zus Arya spelen allebei met de Slimme Moves RockIt van Fisher-Price
Ayden en zijn zus Arya spelen samen met de Leerplezier Slimme Moves RockIt

Mijn kleine man moet even wennen aan zijn nieuwe vriendje, maar na verloop van tijd zie ik de liefde groeien. Steeds vaker kruipt hij even naar de RockIt toe om iets uit te proberen. Vooral het balletje in RockIts buik laten draaien vindt hij fantastisch. Verder ontdekt hij alles op zijn eigen manier (lees: op alles slaan) en daar kan de RockIt gelukkig tegen. Regelmatig zit Ayden klappend naast de RockIt en schaterlacht hij terwijl de RockIt wiebelt. Wat hem dan weer aanspoort om zelf ook op z’n billen heen en weer te wiebelen. Voor mama en omgeving een erg schattig gezicht!

Ook samen vermaken mijn kids zich prima met het nieuwe speelgoed. Arya vindt het leuk om de terugspreekfunctie te gebruiken en Ayden vindt het hilarisch om de woorden van zijn zus terug te horen in een grappig stemmetje. Dat hij vervolgens zijn eigen gelach en gegil ook terug hoort, maakt het natuurlijk nóg grappiger.

Aan de ouders is ook gedacht. Het geluidsniveau van de Slimme Moves RockIt is op twee niveaus in te stellen. De zachtste optie is precies goed, zodat de kinderen het wel kunnen horen, maar het niet alles overstemt. De harde optie vinden de kinderen leuker natuurlijk, maar mogen ze van mij maar af en toe gebruiken.

De Slimme Moves RockIt is genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar 2018 en ik snap helemaal waarom. Het kleine blauwe wezentje met z’n vriendje Spark weet zelfs mijn drukke baby voor langere tijd te vermaken. En als ik Arya’s reactie op de RockIt zie, zullen wij de komende tijd nog veel plezier gaan beleven met dit leuke vriendje!

Door Lidewij Timmermans in samenwerking met Fisher-Price

Lees ook: Dit waren jullie beste baby aankopen

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)