Is het verlof in Nederland eigenlijk niet te kort? #Margot

Time flies when you’re having fun. Of wanneer je je handen vol hebt aan een baby! Het zwangerschapsverlof is voorbij gevlogen. Ondanks dat ik niet echt een verlof heb gehad, waarin ik helemaal niet werkte, voelt het toch wel snel om weer aan de slag te gaan. Jolie is nog zo klein en afhankelijk van mij dat ik het moeilijk vind om zonder haar de deur uit te gaan. Is drie maanden verlof niet te kort?

Voordat ik moeder werd vond ik zwangerschapsverlof wel heel lang duren, soms bleven collega’s meer dan een half jaar weg. Hoe kan je zoveel tijd aan een baby kwijt zijn, dacht ik toen. Inmiddels weet ik wel beter. Na drie of vier maanden is je kind nog zo klein dat het voor mijn gevoel nog veel te vroeg is om de zorg al uit handen te moeten geven.

Lees ook

Uiteraard heb ik ook wel behoefte aan tijd voor mezelf, maar dat hoeft niet per se een hele dag te duren. Een paar uurtjes hier en daar zijn al voldoende. Ik hoef er niet dagenlang voor van huis te zijn. Bovendien staat mijn hoofd veel meer naar ‘baby’ dan naar werken. Zij heeft op dit moment mijn full time focus i.p.v. mijn werk.

Het voelt daarom onnatuurlijk om niet meer de hele dag voor mijn meisje te zorgen. Jolie drinkt nog uit de borst en dat is toch meer geborgen dan uit een fles. Ook is ze sneller bij mij getroost en voel ik haar het beste aan.

Gelukkig krijgt ze straks één-op-één aandacht omdat haar oma’s en vader voor haar zorgen, maar dat is toch anders dan je moeder. Of denk ik maar dat ik onmisbaar ben? 😉 Het valt me op dat er zoveel verschil zit in de lengte van zwangerschaps- en ouderschapsverlof in Europa. In Scandinavische landen komen jonge gezinnen er het beste vanaf.

Noorwegen spant de kroon. Daar is het namelijk mogelijk om 49 weken tegen 100% betaald verlof op te nemen of 59 weken tegen 80% betaald verlof. De moeder moet verplicht drie weken hiervan opnemen voordat ze is uitgerekend, de rest kan onderling worden verdeeld.

Ook in Zweden kunnen zowel de moeder als vader van een lang verlof genieten. Zij hebben namelijk recht op 480 dagen verlof tegen 80% vergoeding, waarvan er 90 dagen voor de vader zijn gereserveerd. Hoe fijn zou het zijn als vaders in ons land hier ook recht op zouden hebben, i.p.v. de 5 dagen die vanaf 2019 worden toegekend?

Nederland is vaak het beste jongetje van de klas qua rechten en plichten. Maar op het vlak van verlof voor gezinnen valt er nog wel wat te winnen …

Hoe lang heb jij verlof gehad? En had je langer verlof willen hebben?

Lees ook van Margot: ‘Moederschap: roze wolken met kans op een donderbui’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (1)