Ja, mijn kind krijgt snoep

“Mamaaaa, snoepie!” Zo gaat het tegenwoordig de halve dag. Mevrouw heeft iets nieuws ontdekt; snoepjes. En lekker dat ze die zoete, kleurstofbommen vindt. Nu hoor ik de ‘biologische, gezonde moeders’ al denken. Snoep? Aan je kind van nog geen 2? Ja, snoep dus. Natuurlijk wel snoepjes die ze mag eten, maar met een nichtje van 3, die ook snoepjes eet, is het bijna niet tegen te houden. Dus krijgt Noa zo af en toe bij oma en ook weleens bij ons een snoepje.

Was het mijn bedoeling om mijn dreumes al snoep te laten eten? Natuurlijk niet, toen Noa geboren werd heb ik een afspraak met mijzelf gemaakt. Alleen gezonde, het liefst biologische etenswaren voor mijn kleine meid. Ik word geen #loedermoeder..

Lees ook

Alle respect voor de mama’s die hun kinderen nooit iets slechts laten eten. Maar ik kan het niet. Noa gaat op maandag naar mij schoonouders, dan is ons kleine nichtje van 3 er ook. Alles wat zij krijgt, wil Noa ook. Het is namelijk haar grote voorbeeld. Dus als Vayèn een zakje snoepjes krijgt, is onze eigenwijze dreumes niet meer te paaien met iets anders. Thuis wil ze dus ook weleens een snoepje, of bij andere oma een kinderchocolade reep, omdat ze al weet waar die liggen. Wijsneus.

We beperken het snoepjes eten zoveel mogelijk, en als ze iets krijgt dat is dat zoveel mogelijk vanuit de zakken waarvan beweerd wordt dat er geen kleur, geur – en smaakstoffen in zitten. Zo, ik heb mijn #loedermoeder positie ietwat verzwakt, hoop ik. Haha.

Toch vraag ik mij af of we allemaal niet te streng zijn voor onze kinderen in deze huidige tijd. Overal in de media, op social media en in het dagelijks leven word je bang gemaakt door de hoeveelheden slechte ingrediënten die er in ons voedsel zitten. Soms lijkt het alsof je helemaal niets meer kunt eten zonder er iets slechts aan over te houden. Moeten we onze kinderen echt alleen nog maar biologisch en gezond laten eten? Is dat ene snoepje nu echt de boosdoener?

Ik vind het lastig, en word er soms ook helemaal gek van. Als ik op social media weer perfecte smoothies en hapjes voor de kinderen langs zie komen, kinderen die voor een wortel kiezen in plaats van een snoepje. Ben ik dan echt zo’n slechte moeder dat mijn dochter naast het gezonde voedsel ook weleens chips, koek of snoep krijgt?

Of valt het allemaal wel mee? En is het vooral de schijn die op social media hoog wordt gehouden? Of krijgen die kinderen naast al die mooie gezonde tussendoortjes ook echt wel eens een snoepje …

Hoe denken jullie erover? Geven jullie je kinderen weleens zoetigheid? Of ben ik nu een echt #loedermoeder …

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Kim de Wit

Kim (25 jaar) mama van Noa (3) en Maes (0) werkt als Technisch Projectvoorbereider en houdt van een dansje & drankje met haar vriendinnen. Daarnaast probeert ze oneindig veel leuke dingen met haar dochter Noa te doen.

Leave a comment (31)