Je peuter meer laten bewegen? Dat doe je zo!

Nu we de terrible two’s naderen en onze lieve tweelingdreumesjes/peuters-in-wording af en toe ontaarden in regelrechte draakjes, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe manieren om hun energie in ‘goede banen te leiden’ zonder dat ze meteen de tent afbreken of met elkaar in gevecht gaan.

We hebben gemerkt dat lekker uitleven in een speeltuin of bos vaak goed doet, omdat ze dan fysiek moe worden en even een momentje willen rusten of slapen (hallo, me-time!). Maar ja, we hebben zo’n fijn klimaat in dit land, waardoor je niet altijd zin hebt – of de kans krijgt – om met ze erop uit te gaan.

Daarom ben ik superblij met deze nieuwe Swing & Speelaap van VTech die ik test voor het Testpanel van WIJ. Hij rent namelijk weg en roept ‘pak me dan!’. Onze dochters waren niet erg actief binnenshuis en meestal niet weg te slaan van de tablet en tv, maar als we nu de aap erbij pakken dan beginnen ze als een dolle rondjes om het kookeiland te rennen …

We moesten de meiden eerst wel even voordoen wat het ‘tikkertje’ principe is, want ze wilden de aap eerst meer als knuffel gebruiken en bleven hem stevig vasthouden, maar dat is nu net niet de bedoeling!

Wat ze ook heel cool vinden zijn de dansjes die de aap voordoet. Dit zijn simpele bewegingen met de armen en bijvoorbeeld rondjes draaien. Ze doen de aap na, meestal totdat ze omvallen van het draaien … Het enige “probleem” met de aap bij ons is, dat het er maar één is, en ze hem steeds het liefste tegelijk willen. Maar goed, leren delen van o.a. speelgoed vinden wij ook erg belangrijk (en we gaan dus echt niet alles dubbel aanschaffen), dus dat hoort er gewoon bij!

testpanel WIJ Swing & Speelaap vtech klein

Deze aap is een perfect cadeau voor kleintjes die graag nieuwe spelletjes leren en van zingen en dansen houden. En in deze tijd van het jaar zeker een leuk idee voor het verlanglijstje voor de kerstman!  Ook andere WIJ Testmama’s waren er blij mee, want de Swing & Speelaap kreeg een 8,2. Dreumesen die nog niet kunnen lopen maar wel kruipen zullen de aap ook een interessant speelmaatje vinden. Dat het volume net iets zachter kan worden gezet is in dat geval ook heel prettig, want dan schrikken ze er niet van.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met VTech.

Lees hier waarom wij met merken samenwerken.

 

Carola Schreurs

Carola Schreurs (33) is mama van eeneiige tweeling Loïz en Kato (1) en getrouwd. De marketing manager deelt graag haar ervaringen als tweelingmama, ook op Instagram via @2little1s.

Leave a comment (1)