Jij gaat kerst met je baby overleven vanavond!

Kerst met overvolle familie én baby. Is dat te overleven? Ja. En dat ga je doen ook. Sterkte vanavond, en sla je er doorheen met deze tips!

#1 Baby-wise: het voordeel is natuurlijk dat je een hele familie als achterban hebt. Ze kunnen één voor één worden ingezet om je baby te knuffelen, wiegen of flesje te geven. Wil je het helemaal grondig aanpakken? Maak je een rooster. (‘Néé mam, jij bent pas om half acht. Netjes op je beurt wachten, dat moesten wij vroeger ook’).

Lees ook

#2 Als je borstvoeding geeft is het ook gelijk duidelijk wie er in de pannen roert. Borstvoeding is trouwens bij uitstek geschikt om je even terug te trekken uit de chaos.

#3 Is het bij jou omdat je kleine dan lekker in zijn eigen bedje kan slapen? En is het plan ‘alles zoveel mogelijk van tevoren bereiden’ ergens gedurende de dag mislukt? Relaxed! Hoe de keuken eruit ziet is bijzaak.

#4 Weet je nu al dat je het allemaal niet gaat halen vanavond? Pak je telefoon, app je moeder/zus/vader/oom/tante dat je later komt. En dat ze dat maar moeten pikken willen ze geen gestreste moeder op bezoek hebben met een krijsend kind.

#5 Accepteer het als je baby een beetje huilerig wordt van alle drukte en de onderbreking van het ritme en neem rustig de tijd om hem te troosten. Echt niemand neemt je dat kwalijk. Niet zenuwachtig doen dus, als je het idee hebt dat iedereen wacht op jou voor het hoofdgerecht.  Dan beginnen ze maar vast.

#6 Zijn er andere hyperactieve kinderen (nichtjes, neefjes, e.d.) in de kamer? Zorg dat je een iPad met YouTube klaar hebt voor noodgevallen. Heerlijk hoe gebiologeerd ze naar een schermpje kunnen staren. En je visite is je dankbaar. Pas wel op wát ze kijken.

#7 Neem een borrel (wanneer mogelijk). Enough said.

#8 Geniet. Want eigenlijk is kerst gewoon vooral heel erg leuk!

Dit artikel is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht