Jongen of meisje? Dit is de reden waarom ik het niet wil weten #Margot

‘Ben je zwanger? Wat leuk! Is het een jongen of een meisje?’ Dit is ongeveer de standaard reactie als ik aankondig zwanger te zijn. Daarna wordt er vaak verbaasd gereageerd als ik aangeef het niet te weten. Wisten onze eigen moeders alleen bij hoge uitzondering waar ze van in verwachting waren, tegenwoordig weet bijna iedereen of ze de babykamer roze of blauw moeten schilderen.

Voordat ik zwanger werd ging ik er ook van uit het geslacht te willen weten. Wel zo praktisch toch? Ik zag mezelf al helemaal losgaan op de kinderafdeling. En ook het bedenken van een naam was maar het halve werk, want we hoefden niet aan allebei de gevallen te denken.

Lees ook

Bijna het hele tweede trimester waren we op reis en zat een pretecho er niet in. Los van mijn ervaring met de termijnecho, weet ik niet of we die wél hadden gedaan als we in Nederland waren geweest. Dus moesten we wachten tot de 20 weken-echo om erachter te komen wat er in mijn buik zat.

Natuurlijk hadden we in de tussentijd al wel gefantaseerd over wat het zou zijn. En tijdens de uren die we in de camper door Australië en Nieuw Zeeland reden hadden we al lijstjes met namen – voor zowel een hij als een zij – bedacht. De schattige jurkjes die ik onderweg tegenkwam, moest ik helaas laten hangen, maar ik kon natuurlijk wel alvast wat unisex kleertjes, speeltjes en knuffeltjes kopen. De baby was immers ook op reis geweest, dus die mocht van mij ook wat souvenirs meenemen. 😉

Tijdens de laatste week van de reis vonden we het steeds spannender worden. Nog even en we zouden weten wat het wordt. Maar ineens kwam het besef dat we straks na de echo al zoveel zouden weten van ons kind. Hoeveel handen en voeten hij of zij heeft (al is dat hopelijk geen verrassing). Het profiel van het gezichtje. En het belangrijkste: of het gezond is. Waarom zouden we eigenlijk meer willen weten?

Want voor de praktische zaken hoefden we het niet meer te doen: over de namen waren we wel uit en de baby komt gezellig bij ons op de kamer, dus er hoefde geen roze of blauwe verf te worden gekocht. We beseften dat door het geslacht te weten we vooral bezig zouden zijn met de toekomst, in plaats van het nu. Terwijl het juist de uitdaging is om van deze momenten te genieten!

Dus we besloten ons geduld op de proef te stellen en bij de echo aan te geven het geslacht niet te willen weten. Van die keuze hebben we nog geen moment spijt gehad, want we vinden het wel spannend dat er nu een klein verrassingspakketje in mijn buik zit. En wie weet geeft de nieuwsgierigheid bij de bevalling wel net dat extra zetje geven om de baby op de wereld te zetten. 🙂

Wist jij het geslacht van je baby? Vertel!

Lees meer blogs van Margot

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (2)