Jongensmoeders: wees hierop voorbereid …

Als mama van een knul kun je er niet omheen: de piemel. Vanaf dag één is deze slurf een prominente aanwezige in jouw en je baby’s leven.

Het begint bij de eerste verschoonbeurt. Ineens gaat dat slangetje omhoog. Je weet niet waar je moet kijken, maar dan word je plots verrast door een perfecte boog pies richting het mooie nieuwe Winnie the Pooh behang. Het duurt even, maar dan weet je hoe je die sproeier in bedwang kunt houden. Met een koud, vochtig billendoekje bijvoorbeeld.

Een jaar later ziet hij hem ook, zijn anaconda. Zodra zijn luier uit gaat grijpt zijn handje naar beneden. Hij pakt, voelt, maar vooral: trekt aan zijn staartje. En met trekken bedoel ik trekken. Hele touwtrekwedstrijden worden er gehouden in je huis. Al zijn kracht wordt hiervoor gebruikt en hoe verder hij hem kan uitrekken hoe beter.

Als hij twee is kijkt hij gefascineerd toe als zijn pluimbuis van grootte verandert en heeft hij hele conversaties met zijn trouwe metgezel terwijl ‘ie op de wc zit. Zit, inderdaad.

Na drie jaar is ‘ie vooral trots op zijn aanhangsel en mag iedereen het weten. Bijvoorbeeld die deftige man in de Albert Heijn: ‘meneer? Ik heb een piemel, maar mama’s hebben dat niet. Heb jij een piemel?’ Wees gewaarschuwd en doe voortaan alleen nog vermomd met pruiken, zonnebrillen en bivakmutsen je boodschappen. Of bestel ze online.

Vier jaar later is het een hilarisch gespreksonderwerp uit de categorie poep, plas, scheet en billen. ‘Mama? Piemel!’ Gevolgd door een keiharde schater-lachbui. Wat een mop!

Na vijf jaar zijn je kleuter en zijn onder-de-gordel-vriend zo close als Bert en Ernie en heeft hij een liefkozende naam bedacht voor his friend for life. Floefloe, bijvoorbeeld. Of Pietje.

Ja, iedere jongensmama weet het: piemels horen erbij.

Dit bericht is eerder geplaatst op 16 juni 2016. 

Rianne Zeyrek

Mama van Amber (13), Dilay (8), Ferhat (4), Miran (2), Baran (1) en getrouwd met Serkan. Samen met haar man runt ze een pizzeria. Ze is net iets chaotischer, trager, slordiger dan de gemiddelde mama en er valt dan ook altijd iets te beleven in haar drukke, maar gezellige gezin.

Leave a comment (17)