Kan het nog gekker?! Dromen tijdens je zwangerschap #Annette

De meeste zwangerschapskwaaltjes worden tot in den treure besproken. Misselijkheid, moeheid, onverklaarbare huilbuien, je kent ze allemaal wel inmiddels. Maar dat je zo ontzettend idioot kunt dromen, daar had nog niemand me voor gewaarschuwd. Met de zwangerschap is een compleet nieuwe wereld voor me opengegaan. Hallo, bizarre dromen waarin echt alles mogelijk is!

Afgelopen nacht droomde ik dat ik gezellig naast mijn moeder in bed kroop met mijn dikke buik, om midden in de nacht opeens wakker te worden, want er was een peuter uit m’n buik gekropen. Met kleren aan, een volle blonde haardos en hij sprak met volledige zinnen: ‘Oh mam, hij is in mijn slaap geboren. Pas jij op hem, dan slaap ik nog even verder. Oh ja, de placenta zal er zo ook wel uit komen, vang jij die even op?’

Lees ook

En wakker werd ik. Dit keer echt. Dromen over de geboorte komt steeds vaker voor nu de laatste zwangerschapsmaand is aangebroken en de bevalling verloopt meestal compleet pijnvrij en vlekkeloos. Vast een vorm van wishful thinking ofzo.

Niet alleen herinner ik opeens mijn dromen tot in detail, ze lijken ook levendiger en roepen vaak een fysieke reactie op. Zo droomde ik pas nog dat de baby flink aan het schoppen was en dat ik heel blij zei: “Aw, kijk, je kunt de onderkant van zijn voetje door mijn huid heen zien!” Op hetzelfde moment rekte mijn buik steeds verder op, als een huid van elastiek, tot er een hele been omhoog stak die ik zo vast kon pakken. Ik werd misselijk wakker van het harde geschop tegen mijn ribbenkast, dus blijkbaar ging hij al een tijdje flink tekeer daarbinnen.

Wat mij het meeste bezighoudt, is hoe de baby eruit ziet en dat merk ik ook aan mijn dromen. Zo droomde ik al een paar keer dat mijn buik van glas gemaakt is en ik de baby kan zien zwemmen. Ik liep trots over straat met mijn blote buik, zodat iedereen mijn ingebouwde aquarium kon bewonderen. De teleurstelling was groot toen ik de volgende ochtend erachter kwam dat het maar een droom was en ik niet even naar binnen kon gluren om te zien hoe de kleine eruit ziet. Nog een paar weken geduld!

Dat het nog veel gekker kan, hoor ik wel van andere aanstaande moeders die vertellen hoe ze droomden dat ze hun hond borstvoeding probeerden te geven, bij de bevalling een tandenborstel uitpersten of achtervolgd werden door een walvis op mensenbenen.

Die bizarre dromen komen natuurlijk allemaal weer door die fijne zwangerschapshormonen, in combinatie met het aanstaande ouderschap en de voorbereiding op de bevalling zelf. Ik ben benieuwd welke avonturen er vannacht weer voorbij gaan komen. Hopelijk iets over wat zijn naam moet gaan worden, want die hebben we nog steeds niet gevonden.

Heb jij gekke dromen gehad tijdens je zwangerschap? Vertel! 

Lees meer blogs van Annette 

Annette van den Berg

Annette (33) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (5) en Finn Frederick (2), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht