Kan ze nog bij ons op de kamer slapen? #Evelinn

Slapen bij jonge kinderen is toch altijd wel een dingetje. Als baby begint het natuurlijk al met de vraag of ze al doorslapen, maar met een tweejarige merk ik dat een ritme soms ook erg ver te zoeken is. Er zijn weken dat ze zo tot 08.30 uur doorslaapt en dan bedenkt ze ineens dat 05.00 uur toch ook wel een mooie tijd is om te gaan spelen. Iets waar ik gemiddeld toch iets minder enthousiast op reageer.

Net zoals de meeste kinderen heeft Mylène een eigen kamertje dat we prachtig ingericht hebben. Toch vonden wij het kamertje wel erg groot voor haar als pasgeboren baby. Daarbij was het handig om met de nachtvoedingen maar één stap uit bed te hoeven zetten. Ze sliep namelijk wel in haar eigen bedje, dat vooral omdat ik een marathonloper ben in mijn slaap, waardoor ik letterlijk heel het bed door kruis. Tot grote vreugde van mijn vrouw die regelmatig daardoor zonder deken naast het bed eindigt.

Lees ook

De gedachte was dat ze naar haar eigen kamer terug zou gaan als de borstvoeding of de nachtvoeding stopte. Helaas liep bij zes maanden mijn voeding zodanig terug dat ik moest stoppen en toen kwam het moment dat Mylène terug zou gaan naar haar eigen kamer. Zo gezegd zo gedaan. Die avond ging ze naar haar eigen kamer. Mylène sliep niet (en ik ook niet), omdat ik constant wilde controleren of het wel goed ging. Iets wat ik niet herkende toen ze op onze kamer sliep. Dus na één slechte nacht hebben we haar toch weer lekker teruggehaald naar onze kamer in haar eigen bedje.

Overdag sliep ze wel in haar eigen kamer en dat ging goed. Maar in de avond ging het niet zo goed. Eerlijk is eerlijk, ik vond het zelf ook fijn dat ze bij ons op de kamer sliep. Het is zo gezellig als je met die eerste geluidjes wakker wordt en dan rustig samen de dag kan beginnen. Ondertussen is Mylène twee jaar en ze slaapt nog steeds bij ons op de kamer. Ik geniet zo enorm van samen wakker worden.

De omgeving reageert er vaak minder goed op, ze vinden het vreemd en sommigen noemen het zelfs ongezond. Zou het dan echt beter zijn om haar op haar eigen kamer te laten slapen? Zou ze die ruimte nu al nodig hebben? Is het iets wat ik fijner vind dat zij zelf? Allemaal vragen en onzekerheden die komen door de mening van een ander. Ik weet dat ik mijn gevoel gewoon moet volgen, maar dat is soms best lastig.

Hoe ga jij met kritiek uit je omgeving om?

Lees ook van Evelinn: ‘We gaan verhuizen!’

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (10)