Ken jij het fenomeen Mommy Blessing al? #Sharon

Via de Instagram van een mama die ik ken van de opvang van Marlie, werd ik geïntroduceerd aan de “mommy blessing”. Ik was volstrekt onbekend met dit fenomeen en ben best wel jaloers dat ik dit niet heb mogen ervaren.

Vele culturen gaan ons al heel erg lang voor en in plaats van de focus alleen maar op het nieuwe wonder te plaatsen, vind ik dat wij ons lijf ook mogen vieren. Heel eerlijk … dat prachtige lichaam wat een mens laat groeien, wat een enorme transitie doormaakt, dat lichaam is meer dan een huls alleen. Dat lichaam mag gevierd, gekoesterd en geëerd worden in al haar kracht.

Lees ook

Mommy Blessing, wat is het nou eigenlijk? Het is letterlijk vertaald: een zegen voor de moeder. Van origine was het een viering van de Navajo’s om te vieren dat de vrouw het moederschap betreedt. In veel culturen wordt iets vergelijkbaars georganiseerd om te vieren dat je moeder wordt. Een “mommy blessing” is niet echt vergelijkbaar met een babyshower. Het gaat hier namelijk niet om het geven van cadeaus voor de baby, maar om het verwennen en verzorgen van de moeder. Daarnaast om het vieren van moederschap, haar zwangere lichaam te vieren, het verstevigen van haar zelfvertrouwen maar bovenal om haar voor te bereiden op de geboorte.

Je viert dit met de liefdevolle mensen om je heen die jou op die dag onderkennen in de prachtige transitie naar het moederschap. Van een weldadig voetenbad tot een heerlijke massage alles mag en kan. De ruimte van de viering is gehuld in bloemen, kaarsjes en samen creëer je een geboorteslinger. Dit is een slinger met op elk vlaggetje een boodschap van een geliefde die je kracht geeft in de aanloop naar dan wel tijdens de bevalling. Iedere bezoeker neemt een gezond maar lekker hapje mee. De afsluiting kan bijvoorbeeld door het uitspreken van adviezen, positieve geboorteverhalen en wensen aan de moeder in spe.

Laten we wat vaker stil staan bij het prachtige moederlijf en wat meer respect tonen aan de vrouw in deze transitie. Ben je het met mij eens? Vier het moederlijf! ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht