Kind blokkeert smartphone van moeder voor 47 jaar

Ja je leest het goed. Een moeder uit Shanghai leende haar telefoon even uit aan haar tweejarige peuterzoontje om hem wat educatieve filmpjes te laten bekijken. Het klinkt onschuldig, maar toch kwam moeder Lu van een koude kermis thuis. Haar zoontje had haar telefoon onbewust voor 25 miljoen minuten geblokkeerd. Zoals de kop van dit artikel al verraadt, dat is gelijk aan 47 jaar. WOW!

Hoe kon haar kind dit voor elkaar krijgen? Nou, eigenlijk is het heel simpel. Wanneer je drie keer een verkeerde code invoert om het veiligheidsslot van de telefoon te openen (de moeder had een iPhone), wordt je namelijk ‘gestraft‘ met 5 minuten blokkade. Reken maar uit hoe vaak deze peuter een verkeerde code heeft ingevoerd …

Lees ook

Toen de vrouw hulp inschakelde van een telefoonexpert werden haar twee oplossingen geboden: 1. wachten totdat de tijd erop zat: zo’n 47 jaar of 2. haar telefoon volledig resetten. Heel even heeft ze gewacht, maarja, ga dat maar eens uitleggen. ‘Sorry ik ben even niet bereikbaar, omdat mijn kind mijn telefoon heeft geblokkeerd voor 47 jaar.’ Dus koos ze voor het laatste. De schade: al haar gegevens kwijt. Erg balen, maar lachen kan ze er gelukkig wel om!

Kortom, uitkijken geblazen als je kind met je telefoon aan het spelen is. Regelmatig back-uppen helpt, maar voorkomen is beter dan genezen. Opletten dus!

Lees ook: ‘Je kinderen social media free laten opgroeien?’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht