Als je kind alleen avondeten wil uit een potje #Evelinn

Wat zullen we vanavond eten? De grote vraag die ik bijna dagelijks aan mezelf stel. Aan mijn vrouw hoef ik het niet te vragen, want die laat bij wijze van spreken nog water aan branden. Gelukkig is ze geen moeilijke eter en kan ik eigenlijk altijd koken waar ik zin in heb. Mijn dochter van 1,5 jaar eet vooral graag brood en fruit. Ze eet zo in één keer twee hele boterhammen op en die hoeven niet eens belegd te zijn. Bij fruit zijn banaan en blauwe bessen de twee favorieten, maar avondeten daarentegen is minder succesvol.

Ik vind koken erg leuk om te doen en probeer dan ook graag recepten uit van elk deel uit de wereld, maar ook standaard Nederlandse kost kan ik erg waarderen. Maar hoe hard ik mijn best ook doe de mond van mijn dochter gaat s’avonds niet open voor welk warm kostje dan ook.

Lees ook

Ik heb van alles geprobeerd, fijnmalen, pureren, geven vanaf mijn bord. Haar kaken blijven stijf op elkaar. Ook alle trucjes met vliegtuigjes, treintjes, liedjes en grapjes hebben geen enkel effect op dit meisje dat qua karakter verdomd veel op mij lijkt.

Maar zodra ik het befaamde potje te voorschijn tover weet ze ineens weer hoe haar mond open moet en eet ze zo het hele potje leeg. Wat is nou het verschil tussen mijn eten en die potjes? Ik bedoel het smaakt haast ‘nergens’ naar en de structuur is mega zacht. Allemaal dingen die ik ook kan bereiken met mijn kookkunsten, maar dat opeten? Mooi niet!

Toen ze als baby mocht beginnen met groenten en fruit ben ik braaf begonnen met alles zelf maken. Kocht een steamer en blender speciaal voor babyvoeding, want ja alleen het beste voor je baby is goed genoeg. Al snel had ik hier en daar wat tijd te kort, vergat ik wel eens wat mee te nemen als we weg gingen of vergat ik het simpel weg uit de vriezer te halen. Je raadt het al. Zo slopen langzaam maar zeker toch de potjes erin, want ja de Nederlandse eisen voor babyvoeding zijn echt wel streng dus hoe slecht kan het zijn?

Maar ken je dat gevoel dat je echt oprecht het beste wilt voor je kind (in dit geval alles zelf maken), maar je soms de moed opgeeft en toegeeft omdat je niet altijd maar strijd wilt? Ik wil niet elke avond drama en geef dan toch dat potje maar uiteindelijk.

Ik ben zo benieuwd of meer mama’s dit gehad hebben en hoe jullie daar mee omgaan? Ik kan namelijk wel wat tips gebruiken. Hoe krijg ik deze avondmaaltijd weer ‘potjes vrij’?

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (5)