En dan wordt je kind ineens twee jaar #Evelinn

Mijn kleine meisje wordt binnenkort twee jaar. Wat is het afgelopen jaar weer snel gegaan. Nog sneller dan het jaar daarvoor lijkt het wel. Al sliep ik toen ook een stuk minder. Zonder dollen, wat wordt ze groot en wat leert ze er een hoop bij elke dag. Deze woorden gebruiken heel erg veel ouders en ja ik dus ook. Ik heb altijd gezegd: ‘Ik word nooit ‘zo’n cliché-ouder’, zo eentje die haar eigen kind de hele tijd de leukste en mooiste vindt. Ik verkondig het niet non-stop, maar stiekem denk ik het wel. 😉

Nee, ze is niet de snelste of de slimste, maar wat mij betreft is ze perfect (heb je al een kotsbakje nodig?) Nee grapje. Ik geniet echt oprecht van het feit dat ze groter wordt en steeds weer nieuwe dingen kan. Mijn vrouw daarentegen vindt het minder leuk en wil er niets over horen. ‘Wat oud! Ik wil dat ze nog even baby blijft!’, krijg ik dan met een boze blik naar mijn hoofd geslingerd.

Lees ook

Het afgelopen jaar en ook nu vieren we de verjaardag van Mylène en mijn vrouw tegelijkertijd, want er zitten maar twee dagen tussen. Het scheelt een hoop bezoek, ellende en heel veel taart en hapjes. Ik ben tenslotte ook nog steeds op dieet, omdat ik zwanger wil worden. Daarbij geloof ik niet dat ze al echt snapt wat jarig zijn is.

Ik ben degene die altijd met de ideeën voor cadeau’s moet komen. Ik heb nu dubbel werk, want mijn vrouw wordt 30 jaar en weet nooit wat ze moet vragen. Haar 30e verjaardag kan ik natuurlijk niet in stilte voorbij laten gaan. Ik heb heel wat in petto, maar daar kan ik nog niets over vertellen, aangezien ze deze blog ook leest en haar verjaardag nog niet geweest is. Sorry lieverd even geduld nog! 😉

Een cadeau voor de jongste jarige job vind ik nog veel lastiger. Veel van wat ik zie is ze of te jong of echt te oud voor. Daarbij heeft ze zo bizar veel cadeau’s gekregen voor haar eerste verjaardag, en laatst al een vervroegd verjaardagskado die ze heel leuk vindt, dat het best een opgave is eigenlijk.

De helft van de kado’s die ze ooit kreeg, daar kan ze nog steeds niet mee spelen, omdat ze nog te jong is. Ik vind het daarom onzin om dit jaar wéér geld uit te geven aan cadeau’s. Ze wordt hoe dan ook overladen met speelgoed, omdat ze het enige (achter)kleinkind is. Ook bijna al onze vrienden hebben nog geen kinderen en die zijn extra enthousiast met het geven van cadeautjes aan onze kleine meid.

Mijn vrouw is van mening dat we gewoon cadeau’s kopen voor haar zoals het hoort. Ik zeg: we gaan lekker met haar een dagje wat leuks doen, want dat vindt ze net zo leuk. Toch?

Hoe ga jij om met kado’s kopen voor je kind?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (2)