‘Kinderen leren steeds minder vaak fietsen’

Kinderen op tweewielers. Toch iets wat je altijd zal blijven zien op straat zou je denken. Maar niets blijkt minder waar, zo meldt RTL Nieuws vandaag. Kinderen leren steeds minder vaak hoe ze moeten fietsen. Dit zou door ouders komen die zelf nauwelijks op de fiets stappen, waardoor hun kinderen ook weinig ervaring opdoen in het verkeer.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) meldt tegen de nieuwszender dat zij merken dat kids steeds vaker opgroeien zonder fiets en zonder de fietscultuur. In een fietsland als Nederland een opvallende ontwikkeling of is het toch niet zo gek?

Lees ook

Als we ons jonge grut altijd lopend naar school sturen of met de bolide afzetten, tsja dan verdwijnt die fietscultuur natuurlijk vanzelf. En dat gebeurt nu dus ook, meldt het VVN. “Veel ouders vinden het vaak te gevaarlijk om hun kind er op een tweewieler op uit te sturen.”

Echter waarschuwt het VVN “dat kinderen daardoor in de problemen kunnen komen als ze naar het voortgezet onderwijs gaan en ineens wel een stuk moeten fietsen. Ook zou het gebrek aan fietservaring slecht zijn voor de ontwikkeling van een kind. Ze kunnen soms niet mee met schooluitjes, gaan minder vaak zelfstandig de wijk uit en kunnen zo hun horizon minder goed verbreden.”

Hoe groot het ‘probleem’ is gaat het VVN komend jaar onderzoeken. Wij zijn heel benieuwd naar de uitkomst. Wordt vervolgd dus!

Lees ook: ‘De fietshelmdtrend, onnodig of een verrijking aan veiligheid?’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht