Knoop doorgehakt: een nieuwe kinderopvang #Sharon

Ik ben haar … die moeder die haar kind wegtrekt uit een ‘veilige’ omgeving. Ze gelooft dat er een opvang is die een verlengstuk van de thuissituatie kan zijn. De kogel is door de kerk. Ik heb de huidige opvang opgezegd en ga naar een andere kinderopvang.

Het wikken en wegen is voorbij, ik voel me een (nog net even wat) slechtere mama dan hiervoor. Weer trek ik mijn mini door een verandering, maar de situatie werd gewoon onhoudbaar. Mijn moedergevoel heeft de overhand genomen en nadat ik elk artikel meerdere keren heb gelezen heb ik de knoop doorgehakt.

Lees ook

Elke opvangdag is een drama voor ons allebei. Ik laat mijn lieve vrolijke meisje achter in capabele handen, maar volledig overstuur. De foto’s die gestuurd worden nadien tonen een meisje dat niet blij is … Een meisje dat lijkt op mijn dochter, maar een schim is van haar bubbelende showvogel karaktertje thuis. Nadat we alle mogelijke scenario’s hebben bedacht, waarom ze niet blij was, heb ik nu eindelijk gekozen.

Ik geloof niet meer dat het een fase, ziekte, sprong of doorkomend tandje is. Ik ben er klaar mee. Ze gaat naar een nog kleinere opvang met minder ‘management’ en een meer antroposofische insteek. Voordat je hersenen nu gaan kraken … Nee, ik loop niet in batik kleding, sta niet bij volle maan in een cirkel in het bos en ben de nuchterheid zelve. Maar mijn kind gaat voor alle vooroordelen die er zijn. Toen ik daar ging kijken voelde het als een warm bad met veel rust. Precies wat mijn meisje nu nodig heeft.

Ik hoop dat mijn instinct de juiste is en dat mijn mini niet verder beschadigd raakt. Want man oh man, wat is het een vreselijk gevoel wanneer je een compleet van de kaart kind moet achterlaten. En ja, ik blijf vaak even met haar zitten om een boekje te lezen en heb alle oplossingen geprobeerd die er te vinden zijn. Ik voel de stortvloed aan meningen al weer opbouwen op het onpersoonlijke internet.

Voor degene die met eenzelfde probleem zitten … volg je hart en ik hou je op de hoogte van onze ervaringen. Jij als mama weet het! Vergeet dat nooit.

Lees ook van Sharon: ‘Onrustige nachten: is co-sleeping de oplossing?’

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (9)