Kom uit die nachtmerrie mama, kies voor (zelf)liefde! 

Stel je hebt alles op de rit en bouwt samen met je partner aan een toekomst voor je gezin. Als trotse ouders van een dreumes en een tweede op komst lachte het geluk mij toe. De zwangerschap verliep naar wens en ik voelde me lichamelijk goed. Mentaal en emotioneel gaat het alleen bergafwaarts. Mijn gevoel zegt namelijk dat er iets niet klopt in mijn relatie. Al snel komt ontrouw bij me op. Maar dat kan niet. Wij zijn gelukkig, toch?

Mijn leven staat op zijn kop en genieten van de zwangerschap kan ik niet. Gevoel en verstand staan haaks op elkaar. Ik weet niet meer wat ik moet geloven. Ik doe alsof er niets aan de hand is. Niemand heeft iets in de gaten, maar van binnen ga ik kapot.

Lees ook

Ons kleine meisje wordt geboren en dat is geweldig. Tegelijkertijd is de situatie allesbehalve rooskleurig. Voor de buitenwereld zijn we een gelukkig gezin met twee gezonde kinderen. Voor mij is het een tikkende tijdbom.

Mijn leven wordt een nachtmerrieEen half jaar later kom ik via via achter de waarheid. Ik had gelijk. Mijn ergste nachtmerrie komt uit. Mijn toekomst zie ik als een zwart gat en ik leef niet, maar ik overleef. Als alleenstaande moeder van een peuter en een baby en een fulltime baan is het pittig! Ik probeer overeind te blijven.

Zware en intensieve jaren volgen, waarin ik ontzettend diep ga. Een grote emotionele achtbaan, waar geen einde aan lijkt te komen. Ik verwerk niet alleen mijn relatiebreuk, ook ga ik weer op zoek naar mezelf. Want daar is nog weinig van over.

Heel langzaam komen er kleine lichtpuntjes in mijn zwarte toekomstbeeld. Met hulp van een coach kom ik in verbinding met mezelf en leer ik de vrouw die ik ben op een andere manier kennen. Ik leer weer van mezelf houden. En hoe! Hoera voor zelfliefde.

Ik ben voor het eerst in mijn leven openlijk trots op de vrouw en mama die ik ben. Ook sta ik voor het eerst weer open voor een nieuwe relatie. Doodeng. maar vol vertrouwen durf ik het aan. En de liefde van mijn leven komt op mijn pad.

Voor hem zeg ik mijn baan op en verhuis met de kinderen naar de andere kant van Nederland. Als mijn gevoel me in al die ellende één ding heeft geleerd, is het dat ik er volledig op mag vertrouwen. Dus durf ik het aan. En wat heeft dat veel in gang gezet.

Mijn dromen worden werkelijkheid, want inmiddels ben ik dolgelukkig getrouwd en genieten we van ons liefdevolle gezin met drie kinderen. En ik ben zwanger van de vierde die we eind dit jaar verwelkomen.

Ook ben ik de trotse eigenaar van een eigen coaching & healingpraktijk waar ik vanuit mijn hart en ervaring andere vrouwen help om hun twinkeling te (her)vinden en (weer) van zichzelf te houden. En om vanuit die zelfliefde hun hart en passie te volgen met als doel gelukkiger te zijn dan ooit. Dromen komen uit, echt!

Geschreven door Bjelke Rietveld-Debruijn.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Leave a comment (4)